Sırt ağrım bir türlü geçmiyor diye dert etmeyin! Bu basit hareketleri yapın sırt ağrınıza veda edin

Sırt ağrım bir türlü geçmiyor diye dert etmeyin! Bu basit hareketleri yapın sırt ağrınıza veda edin

Sırt ağrısı en sık görülen sağlık şikayetlerinden biridir. Ağrınızı hafifletmenin hayatınızı nasıl da dopdolu yaşamanıza yardımcı olacağını keşfedin. Sizde bu yaygın durumdan muzdaripseniz yapmanız gerekenler.

Daha önce kronik sırt ağrısı yaşadıysanız , bunun ne kadar acı verici olabileceğini bilirsiniz. Uzmanlar, bu tür ağrıları önlemenin basit bir yolu olduğunu ve bunu her gün sadece 15 dakika yapmanın bir dünya farkı yaratabileceğini söylüyor. Dünya çapında çoğu kişi etkileyen en önde gelen nedenlerinden biri olan sırt ağrısı, olağanüstü yaygın bir sağlık sorunudur. Sırt ağrısı olanlar, kesintisiz devam eden veya hareketle gelip giden bir ağrı, ateş, yanma veya bıçak saplama hissi yaşayabilirler. Uzmanlar, " Sırt sorunları, hastaların doktorlarına en sık şikayet ettiği şeylerden biri" diyor.

basliksiz-2.jpg

KRONİK SIRT AĞRISINI ÖNLEMENİN BİR NUMARALI YOLU BUDUR

Uzmanlar, kronik sırt ağrısını önlemenin basit bir yolu olduğunu ve bunun günde sadece birkaç dakika sürdüğünü söylüyor. Uzmanlar " Sırt ağrısını önlemenin en iyi yolu harekettir" diyor. Düzenli fiziksel aktivite, gelecekteki ağrı olaylarını azaltmak için sırtı daha güçlü hale getirebilir. Egzersizler, gücü artırmaya ve hareket aralığını iyileştirmeye odaklanmalıdır. Ayrıca vücudun her iki tarafında dengeyi sağlamaya odaklanmalıdır, çünkü bazı sırt ağrıları bir tarafınız olduğunda başlayabilir.

Hareket sırt ağrınızı şiddetlendiriyorsa not alın. Egzersiz ve düzenli hareket, kronik sırt ağrısını önlemenin en iyi yollarından biri olsa da, aynı zamanda sırt yaralanmasına neden olabilir veya daha da kötüleştirebilir. Bu, omurganın etrafındaki kaslara veya bağlara zarar verirseniz, bir omurilik fıtığı geçirirseniz, omurgadaki eklemler arasında kıkırdak parçalanması yaşarsanız ve daha fazlası meydana gelebilir.

HAREKET ETMENİN KEYFİNİ ÇIKARIN

Hangi tür hareketlerin sırt ağrınızı kötüleştirdiğini not etmek önemlidir, böylece bunları doktorunuzla veya bir fizyoterapistle tartışabilirsiniz. Profesyonel rehberlikle, sırt kaslarınızı güçlendirmek için hedefe yönelik egzersizi kullanabilir ve mevcut yaralanmalara dikkat edebilirsiniz.

YÜRÜYÜŞ

Yürüyüş gibi düşük tempolu egzersizlerin sırt ağrısını hafiflettiği kanıtlanmıştır. Yürüyüş, basit olmasının yanı sıra günlük hayatınızda kolayca yapabileceğiniz bir egzersizdir. Örneğin, imkanınız varsa işe veya alışverişe yürüyerek gidebilirsiniz. Yürüyüş, vücudunuzu dik pozisyonda tutan kasları güçlendirmenizi sağlar ve omurganın dengesini iyileştirir.

GERME

Omurga hareket edecek şekilde tasarlanmıştır, bu nedenle hareketin kısıtlanması ağrıyı daha da kötüleştirir. Sırt ağrısını hafifletecek ve hareketi artıracak birkaç basit sırt germe egzersizi yapmayı deneyin. Yavaş hareket etmeyi unutmayın, vücudunuzu asla ağrı hissedebileceğiniz bir şekilde germeyin ve germe egzersizlerinizi düz, dengeli bir yerde yapın.

sirt-agrilarinin-gecmesi-icin-4-egzersiz-3-609839272fb53.jpg

Sırt esnetme

  • Sırt üstü uzanın ve her iki dizinizi göğsünüze doğru çekin.
  • Bu pozisyonda rahat bir gerginlik hissedinceye kadar başınızı öne doğru esnetin.
  • 20-30 saniye bekleyin.
  • 5-10 defa tekrarlayın.

Diz - göğüs pozisyonu

  • Dizleriniz bükülü ve her iki topuğunuz duvara düz değecek şekilde sırtüstü uzanın.
  • İki elinizi de dizinizin arkasında kelepçeleyin ve mümkün olduğunca göğsünüze yakın bir noktaya çekin.
  • Gergin bir halde 20-30 saniye bekleyin, diğer bacağınızda da aynı hareketi tekrarlayın.
  • Her bir bacak için egzersizi 5-10 defa tekrarlayın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN