Şişkinlik sorunu tarihe karışıyor! Bu 5 besin hem kurtaracak hem önleyecek: Şimdiye kadar neden denemedim diyeceksiniz

Şişkinlik sorunu tarihe karışıyor! Bu 5 besin hem kurtaracak hem önleyecek: Şimdiye kadar neden denemedim diyeceksiniz

Birçok farklı nedenden dolayı ortaya çıkabilen şişkinlik, kişilerin ciddi rahatsızlıklar duymasına neden oluyor. Lakin şişkinlik sorunu artık tarihe karışıyor. Bu 5 besin sayesinde hem şişkinlikten kurtulacaksınız hem de önüne geçebileceksiniz. İşte o 5 faydalı besin…

Birçok kişinin günlük hayatta sık sık karşılaştığı bir problem olarak karşımıza çıkan şişkinlik, aslında bir sindirim problemidir. Herkesin başına gelebilecek olan bu problem bir yandan düşük fiziksel aktivitelerden bir yandan da tüketilen besinlerden dolayı ortaya çıkabiliyor. Midenin genellikle gaz nedeniyle dolu ve sıkı hissettirdiği bir durum olarak tanımlanan şişkinlik, bazı durumlarda çekilemez noktalara geliyor. Lakin şişkinlikten kurtulmak için bu 5 besin uzmanlar tarafından sık sık tavsiye ediliyor. İşte detaylar…

BU 5 BESİN ŞİŞKİNLİĞİNİZİ ORTADAN KALDIRACAK

YABAN MERSİNİ

yaban-mersini.jpg

En faydalı besinler arasında bulunan yaban mersini, su ve lif kombinasyonu bakımından oldukça zengindir. Bu 2 bileşen bağırsak sağlığıyla yakından ilgilendiği için şişkinliği ortadan kaldırır.

KEREVİZ

kereviz.jpg

Uzmanlar kerevizin yüzde 95’inin sudan oluştuğunu söylüyor. Su tüketimi vücut için oldukça önemli bir unsur iken kereviz tüketimiyle beraber su ihtiyacını karşılamak mümkün. Söz konusu bu durum şişkinliğin önüne geçecek yollardan biridir.

ZENCEFİL

zencefil.jpg

Sindirimi iyileştiren ve şişkinliğe neden olan gaz oluşumunu azaltan karmin Latif bir etkiye sahip olan zencefil, sindirimi hızlandıran bir besindir. Bu durum yiyeceklerin bağırsaklardan daha kolay ve hızlı geçmesine yardımcı olurken gaz üretme olasılığını en aza indirir. Sonuç olarak şişkinlik engellenmiş olur.

REZENE

rezene.jpg

Sindirimi hızlandıran ve yiyeceklerin parçalanmasında rol oynayan enzim salgısını artıran rezene, gaz ve şişkinliği hafifletmeye yardımcı olur.

MAYDONOZ

Maydanoz vücuttaki fazla suyu atmaya yardımcı olan doğal bir besindir. Bu sayede vücutta su ile oluşan şişkinlik azaltılmış olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN