Şişkinlikten kurtulmak için bu yöntemleri mutlaka deneyin! İşte midenizi anında rahatlatan o yöntemler

Şişkinlikten kurtulmak için bu yöntemleri mutlaka deneyin! İşte midenizi anında rahatlatan o yöntemler

Şişkinlik, çoğumuzun karşılaştığı yaygın bir sorundur. Ancak günlük yiyeceklerle şişkinliğinizi hafifletebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte şişkinliği azaltmaya yardımcı olabilecek 5 günlük yiyecek.

Birçoğumuz için kilo vermek zorlu bir iştir. Her gün bir diyete uymaya ve egzersiz yapmaya çalışsak da midemiz ağırlaşabilir. Ve bu olduğunda, genellikle vücudumuzun şişkin olduğu anlamına gelir. Şişkinlik, çoğumuzun karşılaştığı yaygın bir sorundur. Gıdaların parçalanması sonucu oluşan gazın dışarı çıkmak yerine mide ve bağırsaklarınızda birikmesiyle oluşur. Bu, yemeğinizi yedikten kısa bir süre sonra tok, şiş veya kilolu olduğunuzda olabilir. Mide krampları ve mide problemleri de dahil olmak üzere ağrıya neden olabilir.

Şişkinlik, çoğumuzun yaşadığı yaygın bir durum haline geldiğinden, günlük yiyeceklerle şişkinliği hafifletebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu nedenle, şişkinlikten de biraz kurtulmak istiyorsanız, size yardımcı olabilecek bu yiyeceklere göz atın.

1-004.jpg

YOĞURT

Yoğurt, sindirime yardımcı olan ve şişkinliği azaltan lactobacillus, Bifidus ve acidophilus gibi bakteriler içerir. Şişkinliği azaltmak için her öğünde bir kase dahi tüketebilir veya daha sağlıklı hale getirmek için yulaf, Dalia veya khichdi ile ekleyebilirsiniz.

BİTKİ ÇAYI

Bitki çayı genellikle yemekten sonra kilo vermek veya sindirime yardımcı olmak için alınır, ancak şişkinliği gidermek için de kullanılabileceğini biliyor muydunuz? İltihabı azaltır ve sindirim sistemini rahatlatarak şişmiş midenin normale dönmesini sağlar.

REZENE TOHUMLARI

Rezene tohumları, sindirime yardımcı olabilecek yağları içerir. Her yemekten sonra birkaç rezene tohumu çiğnenerek şişkinlik azaltılabilir.

2.jpeg

MUZ

Muz potasyumda yüksektir, bu da sodyumun neden olduğu şişkinliği azaltmaya yardımcı olabilir. Sağlıklı bir sodyum-potasyum dengesini korumak, vücutta sağlıklı bir su dengesini korumak için çok önemlidir. Diyetinize ekleyebileceğiniz diğer potasyum açısından zengin besinler avokado, kivi, portakal ve antep fıstığıdır.

SALATALIK

C vitamini bakımından yüksek olan salatalık, aşırı su tutulmasını ve şişkinliği önlemeye yardımcı olabilir. Salatalık, faydalı sonuçlar için çiğ olarak yenebilir veya salatalara eklenebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN