Soğuk Algınlığı İlaçları İçin Eczaneye Koşmaya Gerek Yok! İşte Evinizde Yapabileceğiniz Soğuk Algınlığı Tarifleri

Soğuk Algınlığı İlaçları İçin Eczaneye Koşmaya Gerek Yok! İşte Evinizde Yapabileceğiniz Soğuk Algınlığı Tarifleri

Havaların bir ısınıp bir soğuması ile birlikte bu günlerde genellikle büyük küçük herkeste soğuk algınlığı görülmekte. Sizi önemli ölçüde etkileyen can sıkıcı soğuk algınlığına karşı evinizde kolayca yapabileceğiniz tarifleri haberimizde derledik...

Rastgele bir eczaneye gidin ve sizi kötü etkileyen o kötü soğuk algınlığından anında kurtulmayı vaat eden çok sayıda soğuk algınlığı ilacı bulacaksınız. Kulağa harika geliyor, ancak bu tür ilaçlar ucuz değil ve çoğu zaman o kadar da iyi etki etmiyorlar. Soğuk algınlığı ilaçlarındaki etken maddelere hiç baktınız mı? Bazılarını kolayca kendiniz evde yapabilirsiniz.

basliksiz-1.jpg

SOĞUK ALGINLIĞI İLAÇLARI İÇİN ECZANEYE KOŞMAYA GEREK YOK! İŞTE EVİNİZDE YAPABİLECEĞİNİZ SOĞUK ALGINLIĞI TARİFLERİ

Soğuk algınlığı; virüsler tarafından meydana getirilen bir burun, boğaz hastalığıdır. Hastalığın kuluçka süresi 24 - 72 saattir. Hasta insanların burun boğaz salgılarının damlacık yoluyla etrafa saçılması sonucu kişiden kişiye bulaşır. Bize göre soğuk algınlığının en can sıkıcı yanı burun tıkanıklığıdır. Özellikle uyumaya çalışırken burun tıkanıklığıyla baş etmekte zorlanıyoruz. Neyse ki bizim için bu soruna kolay bir çözüm var.

soguk-alginligi-1.jpg

TIKANMIŞ BURUN İÇİN OKALİPTÜS VE NANEYİ BİRLEŞTİRİN

Bir mendilin üzerine birkaç damla okaliptüs ve nane esansiyel yağı serpin ve mendili burnunuza kadar tutun. Tıkanmış burnunuzu rahatlatmak için derin nefes alın. Başka bir seçenek de bir kaseyi kaynar suyla doldurmak ve birkaç damla okaliptüs ve nane yağı eklemektir. Başınızı kasenin üzerinde tutun ve buharın dışarı çıkmaması için başınızın ve kasenin üzerine bir havlu örtün.

oksuruk-hapsirma-nezle-grip-1-jpg.webp

BOĞAZ KURULUĞU İÇİN ADAÇAYI VE BALI BİRLEŞTİRİN

Soğuk algınlığı semptomlarından biri boğaz kuruluğudur. Boğazınız kuru ve acı hissedebilir ve hatta incinebilir. Bir tencereye birkaç yemek kaşığı bal koyup birkaç yaprak adaçayı ekleyerek kuru bir boğazı tedavi etmeye çalışın. Ara sıra karıştırarak ısıyı düşük ve ısı karışımına koyun. Birkaç dakika sonra adaçayı yapraklarını çıkarın ve çayınıza bir veya iki yemek kaşığı bal koyun. Adaçayı ile birleşen bal boğaz kuruluğunuzu anında giderecektir.

HASTALIĞI ÖNLEME - MÜRVER VE SU

Üşütmekten mi korkuyorsun? Bir mürver iksiri yapmayı deneyin. Ocağa su ile bir tencere koyun ve mürverleri ekleyin. Suyu yaklaşık 20 dakika kaynatın. Ardından mürverleri çıkarın ve suyu yarı yarıya azaltmak için kaynatın. Soğumasını bekleyin ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için iki yemek kaşığı tüketin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN