Sosyal medyada viral olmuştu meğer inmeye yol açıyormuş! Bunları duyunca boynunuzu bir daha kütletmeyeceksiniz…

Sosyal medyada viral olmuştu meğer inmeye yol açıyormuş! Bunları duyunca boynunuzu bir daha kütletmeyeceksiniz…

Son zamanlarda özellikle de sosyal medyada viral olan boyun kütle etme videoları oldukça yayılmış bir durumda. Lakin bu şekilde boyun katletmenin insanlarda inmeye yol açtığı ortaya çıktı. Uzman isim konuya ilişkin olarak önemli bilgiler verdi…

Birçok insan günlük hayatında kendini rahatlatmak amacıyla boyun kütletme hareketleri yapabiliyor. Öte yandan bunun için bazı merkezlere giderek boyundan başlayıp tüm vücudunu kütle etmek de insanların son zamanlarda sıklıkla yaptığı hareketler arasına girdi. Özellikle de sosyal medyada her geçen gün daha da yayılan boyun kütletme tedavileri binlerce insanın ilgisini çekmeye başladı. Lakin boyun kitleme tedavisinin inmeye yol açabileceği ortaya çıktı. Türk Girişimsel Radyoloji Derneği (TGRD) ve Türk Girişimsel Radyoloji 19. Yıllık Toplantısı Kongre Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Koray Akkan, konuya ilişkin önemli bilgiler verdi.

yeni-proje-48.jpg

DIŞ ETKENLER İNMEYE YOL AÇABİLİR

İnmenin ileri yaşlarda daha sık görüldüğünü belirten Prof. Dr. M. Koray Akkan, “60’lı yaşların üzerinde daha sık karşımıza çıkıyor. Buna sebep olan bazı faktörler var; ailevi damar hastalığı, kalp ritim bozuklukları, kolesterol ve tansiyon yüksekliği gibi durumlar bu tip sıkıntılara yol açabilir. Bizim tedavisini çok hızla gerçekleştirmemiz gerekenler beyin damarlarının tıkanmasına bağlı olarak geçirilen felç durumlarıdır. İnmeye yol açan dış etkenler de olabilir. Bazen travma sonrasında boyundan beyne giden damarlarda ortaya çıkan damar iç duvarındaki yırtılmalar, o bölgede ani bir pıhtı oluşumu ile beyin damarlarına ilerler. Hatta literatürde boynunu sert ve hızlı bir şekilde çeviren insanların boyun damarlarında bu tür etkilenmeleri gördüğümüz durumlar var” dedi.

yeni-proje-49.jpg

BOYUN KÜTLETMENİN TEHLİKELERİNE DEĞİNDİ

Son zamanlarda birçok yerde uygulanan boyun kütletme tedavisinin de buna yol açabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. M. Koray Akkan, “Bu bazen boyun damarlarında yırtılmaya yol açabiliyor. Ani boyun hareketleri, bazen yüksekten suya atlayan insanlarda da boynunu çarpmasından dolayı damarların iç dokusunda yırtılmalar olduğunu görmekteyiz. Bu tür hareketler oldukça tehlikelidir. Profesyonel fizyoterapistler bazen boyunda manevralar yapıyorlar, bu işin bu tür kişiler tarafından yapılması çok önemlidir” açıklamasına yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN