Soyarken çöp diye atıyoruz! Mandalinanın şifa noktası beyaz lifleri çıktı, Faydasını duyan bütün bütün yutacak

Soyarken çöp diye atıyoruz! Mandalinanın şifa noktası beyaz lifleri çıktı, Faydasını duyan bütün bütün yutacak

Mandalinayı soyan bu bilginin ardından bir daha kabuklarıyla beraber o kısımlarını çöpe atmayacak. Şifa noktası olan beyaz lifler mandalina da bulunuyor. Faydasını duyanlar çöp diye attıklarını bütün bütün yutacak. İşte tüm detaylar...

Kış mevsiminde bol bol tüketilen C vitamini deposu mandalina da yeni bilgiler paylaşıldı. Soyma işlemi esnasında kabuğuyla birlikte liflerini ayıranlara uyarı geldi. O beyaz kısımları sağlık açısından çok önemli.

MANDALİNANIN ŞİFA NOKTASI

Soğuk kış günlerinde hastalıklardan korunmak için bol bol tüketilen mandalina hakkında yeni bir bilgi paylaşıldı. Her gün tüketmekte fayda olan mandalina C vitamini deposu olarak da bilinir. Vitaminin yanı sıra üzerinde mineraller ve antioksidanlar da barındırıyor. Fakat mandalina da kimsenin bilmediği bir şekilde lif deposu olduğu öğrenildi.

aa1hrmrt-1.jpg

ASIL FAYDASI O KISIMDA

Mandalinayı soyarken kabuğuyla birlikte üzerinde kalan beyaz lifler de didiklenir. Uzmanlara göre bu lifleri atmak yerine tüketmek daha faydalıdır. Sağlık açısından birçok faydası bulunan beyaz liflerin temizlenmemesi öneriliyor. Selülozik yapıda olmasından ötürü sindirim sistemini aktif hale getirir ve sağlıklı çalışmasını sağlar.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

Mandalinanın beyaz liflerini yiyerek kolesterolü düşürmesinde yardımcı olabilir. Pektin adı verilen içerik sayesinde bunları yaparak. Ayrıca "Pektin" bağırsakta emilen kolesterolün atılmasına da yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN