Spor yapmaya vaktim yok diyenler! Egzersiz veya diyet olmadan daha düz bir karın ister misiniz?

Spor yapmaya vaktim yok diyenler! Egzersiz veya diyet olmadan daha düz bir karın ister misiniz?

Obezite son birkaç yılda ciddi bir sağlık sorunu haline geldi ve nedeni muhtemelen yağ ve kalori açısından yüksek bir diyetle beslenmek. Aşırı işlenmiş içerikler ve boş kaloriler içeren hazır yiyecekler marketlerde satılır ve yoğun bir yaşam tarzı insanları bunları satın almaya teşvik eder. İşte kilo vermenize yardımcı olacak o besinler...

Kaç yaşında olursanız olun, özellikle yaz için rezervasyon yaptırdığınız plaj gezisini düşündüğünüzde, muhtemelen daha düz bir karın istersiniz. Modern diyetler genellikle hala çok fazla yağ verir ve gerekli tüm besinleri belirtmez, bu nedenle kendinizi her zaman iyi hissetmezsiniz. Bu yüzden genellikle iyi sonuçlar elde edemezler. Ya da belki de kilo vermek için ürünleri denemişsinizdir ama memnun kalmamışsınızdır. Göbek çevresindeki yağ dokusu hakkında gerçekten bir şeyler yapmak istiyorsanız, aşağıdaki yiyeceklere bir çözüm alın.

601fbbc4b57f150bcc751d5d.webp

1. İPUCU: ÇİLEK

Bu lezzetli kırmızı meyveler, çok fazla su ve lif içerir, bu da onları diğer meyvelerden daha fazla tavsiye edilir hale getirir. Onları sindirebilmek için vücudunuzun içerdikleri kalori miktarından daha fazla enerji üretmesi gerekir. Çilek ayrıca kan dolaşımını da destekler. Ayrıca şeker ve yağın depolanmasının engellenmesini sağlarlar.

brokoli-salatasi-5958-1.jpg

2. İPUCU: BROKOLİ

Kilo vermek için diyetinize brokoli eklemek çok iyi bir fikirdir. Ayrıca solunum yollarınızı önemser ve lif, C vitamini ve kalsiyum içerir. Tüm bu besinler bağırsaklarınızın daha az yağ emmesini ve damarlarınızda daha az depolanmasını sağlar. Ayrıca sindirimi optimize ederler. Brokoli kalorisi düşüktür ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Bu şekilde, salatada, buğulamada veya makarnada yiyebilirsiniz.

cig-badem-cig-kuruyemisler-85d4.jpg

3. İPUCU: BADEM

Bu kuruyemişler birçok protein, lif ve kalsiyum içerir. Ayrıca vücut için iyi bir enerji kaynağıdırlar. Özellikle vejeteryan veya vegan beslenenlerin yanı sıra çok egzersiz yapan kişiler için tavsiye edilirler. Badem yemek, metabolizmanızı harekete geçirmeye yardımcı olur ve kanınızdaki şeker miktarını kontrol eder, böylece karın çevresindeki yağ dokusunu azaltır. Çok fazla omega 3 içerirler ve vücudu obezite ile ilişkili hastalıklara karşı korurlar. Onları bu şekilde veya hafif bir tatlıda yiyebilirsiniz. Badem sütü olarak da içebilirsiniz.

somon-baligi-alerjisi.webp

İPUCU 4: SOMON

Bu, en çok tavsiye edilen omega 3 kaynaklarından biridir. Ayrıca birçok protein içerir ve "iyi" kolesterol, hormonlar ve bilirubin üretmek için kullanılır. Somon ayrıca bol miktarda D vitamini sağlar ve sinir sistemini sağlıklı tutar. Metabolizmayı harekete geçirir ve karın çevresindeki fazla yağların yakılmasına yardımcı olur. İçerdiği yağ asitleri de yağların depolanmasına izin vermez. Üstelik bir çiftlikten somon yerseniz kurşun ve dioksin içermez. Bu metaller genellikle suda bulunur.

1200x627-yesil-cayin-faydalari-yesil-cayi-nasil-demlenir-ne-ise-yarar-1621922622445.jpg

İPUCU 5: YEŞİL ÇAY

Bu çok iyi bir yağ yakıcı olarak bilinir. Her türlü çayın sindirim üzerinde olumlu etkisi vardır çünkü çok fazla su içerir ve vücudunuzu ısıtır. Öğle veya akşam yemeğinden sonra içerseniz, yiyecekler bağırsaklarda daha iyi hareket etmenize yardımcı olurken, yağlar ve karbonhidratlar çözülür. Besin emilimine yardımcı olur ve kalori alımını azaltan vücut ısısını artırır. Yeşil çay vücudu uyarır, kan basıncını düşürür, glikoz seviyelerini düzenler, serbest radikalleri ortadan kaldırır ve kemiklerdeki kalsiyumun emilmesine yardımcı olur. Ayrıca stres hormonlarını kontrol eden kateşin ve polifenoller adı verilen bir antioksidan içerir.

yulafin-faydalari-nasil-tuketilir-2.webp

İPUCU 6: YULAF EZMESİ

Karın çevresindeki yağ dokusunu azaltmak için bunu diyetinize eklemeniz önemlidir çünkü yulaf ezmesi sizi tok hissettirir. Protein ve lif açısından zengindir ve bu nedenle kahvaltıda alınması idealdir. Vücuttaki toksinleri ve yağları kapsülleyen ve daha sonra vücuttan uzaklaştıran maddelerin varlığıyla kolesterolü düşürmeye ve kanınızı arındırmaya yardımcı olur. Ayrıca et veya sebze için bir kabuk olarak da kullanabilirsiniz.

wp-zeytinyagi-cesitleri-nelerdir-zeytinyagi-cesitleri-nelerdir.jpg

İPUCU 7: ZEYTİNYAĞI

Bu var olan en iyi yağdır. Özellikle soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı çok kalitelidir. Vücut için iyi olan birçok doymamış yağ içerir. Ayrıca, az yağlı bir diyet uyguladığınızda ihtiyacınız olan birçok besin içerir. Zeytinyağı besinleri emer, hormonları sentezler ve kolesterolü düşürür. Ancak, bileşimini değiştireceğinden yemek pişirmek için kullanmayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN