Sumağa limon sıkın mucize etkisini anında görün! Aktarların basit sırrını açıklıyoruz: İbrahim Saraçoğlu bile...

Sumağa limon sıkın mucize etkisini anında görün! Aktarların basit sırrını açıklıyoruz: İbrahim Saraçoğlu bile...

Kadınların hamilelik döneminde en çok korktuğu şeylerden biri diş ağrısıdır. Kadınlar hamileliklerinde ilaç içemez ve bu ağrıyı doğal yöntemlerle geçirmek zorundadır. Bildiğiniz gibi diş ağrısı da kolay kolay geçmez ve canınızı bezdirir. Bizde bu sorunla karşı karşıya kalan hamile kadınlar için doğal ağrı kesici yöntemi ile geldik. Aktarların basit sırrını sizler için açıklıyoruz. İki malzemeyle tüm ağrılarınızdan kurtulacaksınız. İşte doğal ağrı kesici tarifi ve uygulanışı...

Sağlıklı yaşamın sırları halen tam anlamıyla çözülebilmiş değil. Her geçen gün yeni bir bilgi keşfedilirken hamile kadınlarının en çok zorlandığı ağrılara son verecek yeni bir yöntem bulundu. Hamilelik döneminde ilaç tüketimi oldukça sakıncalıdır ve doktorlar tarafından bu dönemde ilaç kullanımı yasaklanır. Eğer hamileyken bir yeriniz ağrırsa doğal yöntemlerle halletmeniz gerekiyor. Bizde sizler için bu duruma çözüm olacak yeni bir kür tarifi ile geldik. Her yudumu şifa dağıtıyor. Sumağın ve limon ikilisinin mucizevi faydasını görünce evinizden eksik etmeyeceksiniz. Uzmanların doğal ağrı kesici olarak adlandırdığı bu tarif ile bir daha hasta olmayacaksınız. İşte detaylar...

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN GİZLİ KÜR TARİFİ

Dünyayı etkisi altına alan Corona virüs ile birlikte insanlar doğal ilaçlar yönelmeye başlamış ve yiyeceklerin faydaları tek tek araştırmaya başlamıştı. Araştırılan besinlerin başında gelen sumağın faydalarını duyanlar bir daha bırakamıyor. Corona virüse karşı antibakteriyel özellik taşıyan sumağı bu yöntem ile kullanın ve doğal ağrı kesici ilan edin. Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle dikkat çeken Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun gizli kür tariflerinden olan bu yöntem ile bir daha hasta olmayacaksınız. Hazırsanız aktarların gizli sırrını veriyoruz!

kmggfgf-22.jpg

SUMAĞIN FAYDALARI NELER?

Sumak faydaları saymakla bitmeyen oldukça değerli bir bitkidir. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi çok güçlü bir antioksidan özellik göstermesidir. İkinci bir olumlu yönü ise vitamin ve mineral içeriğinin yüksek olmasıdır. İşte sumağın insan sağlığı üzerindeki faydaları:

ANTİOKSİDAN DEPOSUDUR

Sumak, antioksidan özellikleriyle yıllardır bilinen ve yaygın olarak kullanılan birçok baharat türünden çok daha güçlü bir antioksidandır. Bu sayede vücutta dolaşan serbest radikalleri indirger ve oksidatif stres düzeyini düşürür. Yol açtığı bu olumlu etki sayesinde hücrelerin kanserleşmesini önleyerek tüm kanser türlerine karşı koruyucu etki sağlar. Ayrıca antioksidan etkisi sayesinde kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere birçok kronik hastalık türüne yakalanma olasılığını da önemli ölçüde düşürür.

GRİP VE SALGIN HASTALIKLARA KARŞI KALKAN OLUR

Antiinflamatuar özelliğe sahip olan sumak, grip ve soğuk algınlıkları başta olmak üzere vücutta görülebilen enfeksiyon hastalıklarıyla savaşma gücünü arttırır. Ateşin düşürülmesine yardımcı olur ve enfeksiyon hastalıklarının daha hafif şekilde atlatılmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamininin sumakta bol miktarda bulunması da bu mücadeleyi destekler. Aynı zamanda sumak, çeşitli hastalıklar nedeniyle oluşan ağrıların azaltılmasında da oldukça etkilidir.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER

Yapılan bazı bilimsel araştırmalar, düzenli sumak tüketiminin kronik hastalıkların birçoğuna karşı koruma sağladığı veya tedaviyi desteklediğini göstermektedir. Bunlardan bir tanesi de diyabet (şeker) hastalığıdır. Bilimsel araştırmalara bakıldığında sumağın kan şekeri regülasyonunun sağlanmasına yardımcı olduğu, ayrıca kan kolesterol düzeylerinin düşürülmesine destek olarak tip 2 diyabet hastalığının yol açtığı sorunların azaltılmasını desteklediği görülmektedir. Tip 2 diyabet hastalarında görülen birçok komplikasyon, kan şekeri seviyesinin uzun süre boyunca yüksek seyretmesine bağlı olarak gelişir. Dolayısıyla mevcut tedaviye ek olarak sumak tüketiminin kan şekerini düzenleyici etkisi ile tüm bu komplikasyonları en aza indirebilmek mümkün hale gelir.

myyyyy.jpg

ENFEKSİYONA KARŞI KORUR

Sumağın antifungal ve antibakteriyel etki göstererek enfeksiyon hastalıklarının giderilmesine katkı sağladığı bilimsel çalışmalarla desteklenmiştir. Yaygın görülen enfeksiyon hastalıklarına yol açan Salmonella Typhimurium ve Aspergillus Flavus gibi mikroorganizmaların yol açtığı enfeksiyonların hafifletilmesine ve bu enfeksiyonlar nedeniyle oluşan komplikasyonların giderilmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Buna ek olarak solunum yollarında, özellikle de boğaz bölgesinde oluşan enfeksiyon hastalıklarında sumağın çay şeklinde tüketimi de hastalığın yol açtığı boğaz ağrısı, öksürük gibi olumsuzlukları önlemeye yardımcıdır.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER

Sumak güçlü bir diüretiktir. Bunun anlamı vücutta idrar söktürücü etki göstermesidir. Yol açtığı bu etki sayesinde sumak, idrar yolu enfeksiyonlarından korunmaya yardımcı olurken yüksek tansiyonun düşürülmesini sağlar. Aynı zamanda vücutta biriken toksik maddelerin atılımını destekleyen sumak, bu faydalarından yararlanılmak adına düzenli olarak tüketilmelidir.

DOĞAL AĞRI KESİCİ TARİFİ

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • Sumak
  • Limon
  • Karanfil

YAPILIŞI

Özellikle hamile kadınlar bu dönemde herhangi bir ilaç kullanamazlar. Kadınların hamilelik döneminde en büyük korkuları ise diş ağrısı çekmek. İlaç kullanamayacakları için ağrı geçene kadar sabretmek zorunda kalıyorlar çoğu zaman. Bunun için doğal bir ağrı kesici tavsiyesi ile karşınızdayız. Bir bardak suya iki çay kaşığı sumak, 10 tane karanfil ve dilimlenmiş bir limonu atıyoruz. Bunları bir cezvede yaklaşık 5 dakika kaynattıktan sonra süzüp bir bardağa dolduruyoruz. Elde ettiğimiz suyu içiyoruz. Bu kür sayesinde diş ağrınızın hafiflediğini göreceksiniz.

myyyy.jpg

SUMAK ÇAYI NASIL YAPILIR?

  • 1 bardak su
  • 1 tatlı k sumak
  • 1 dal nane veya 1 çay kaşığı kuru nane

15 dakika demlendirerek sindirimi rahatlatmak için düzenli olmamak kaydı ile tüketebiliriz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN