Sürekli kilo verip alanlar dikkat! Uzman diyetisyen kalıcı zayıflığın sırrını verdi: Bunu tüketenler yağlarından kurtuluyor

Sürekli kilo verip alanlar dikkat! Uzman diyetisyen kalıcı zayıflığın sırrını verdi: Bunu tüketenler yağlarından kurtuluyor

Sürekli olarak kilo verip, daha sonrasında alanlar dikkat! Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, zayıflığın sırrını paylaştı! Bunu tüketenler yağlarından kurtuluyor...

Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, kalıcı zayıflığın sırlarını paylaşarak, sadece zayıflamaya odaklı yaşam koşullarına uymayan diyetlerin kilo verme çabalarını kalıcı olmayan sonuçlarla sonuçlandırabileceğini belirtti. Beslenme alışkanlıklarınızı ve fiziksel aktivite durumunuzu gözden geçirerek başarılı bir zayıflama süreci geçirmenin önemine vurgu yaptı.

Dönmez, kilo almaya neden olan yemek yeme davranışlarını ve fiziksel aktivite düzeyini değerlendirmenin ilk adım olduğunu söyledi. Ne yediğinizi, ne kadar yediğinizi ve öğünlerinizde hangi besinleri tükettiğinizi bilmenin, sağlıklı kilo verme sürecinde kritik bir rol oynadığını ifade etti.

Yeme bağımlılığının, besinlerin haz verici özelliklerini keşfetmek ve açlık hissini hızlıca bastırmakla güçlendiğini belirten Dönmez, duygusal durumların da yeme alışkanlıklarını etkileyebileceğini söyledi. Yeme durumunuzu kontrol altına alabilmek için duygusal ve gerçek açlık arasındaki farkı anlamak gerektiğini vurguladı.

KALICI ZAYIFLIK İÇİN BUNLARI TÜKETİN

zayiflama-1.webp

Dönmez, sağlıklı kilo verme sürecinde fiziksel aktivitenin önemine de dikkat çekti. Obeziteyle mücadelede beslenme alışkanlıklarını değiştirirken lezzetten ödün vermeden, az kalori alımına odaklanarak, öğün planı yaparak ve yağ dokusunun azalmasını sağlayarak başarılı sonuçlar elde edilebileceğini belirtti. Ayrıca, düzenli egzersizin kilo verme sürecinde kilit bir faktör olduğunu ekledi.

Dönmez'in kalıcı zayıflık için verdiği öneriler arasında glisemik indeksi düşük besinlere odaklanmak da bulunuyor. Glisemik indeksi düşük olan besinlerin, insülin düzeyini kontrol altında tutarak kan şekerini dengelediğini ve kilo verme sürecine olumlu katkı sağladığını ifade etti. Kırmızı et, tavuk, balık, hindi eti, yumurta, baharatlar, yağlar, baklagiller, buğday rüşeymi, ve çeşitli sebzeleri içeren besinlerin glisemik indeksi düşük olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN