Sütün içine zencefil katın mucizeye tanık olun! Etkisini anında göreceğiniz işte o basit yöntem

Sütün içine zencefil katın mucizeye tanık olun! Etkisini anında göreceğiniz işte o basit yöntem

Sağlıklı beslenmenin sırları yüzyıllar boyu merak edilmiş ve araştırılmıştır. Eski çağlardan beri tıp alanında kullanılan zencefil en faydalı baharatlardan biridir. İnsan vücudu için önemli bir yere sahip olan zencefili hiç sütle denediniz mi? Bu iki mucizevi karşımı karıştırın ve tüketin. Faydasını görünce bir daha bırakamayacaksınız. İbrahim Saraçoğlu'nun gizli tarifi olan bu yöntemle geçmeyen öksürüğünüz anında geçecek. İşte her derde deva olan sütlü zencefilin tarifi...

En şifalı baharatlardan biri olan zencefili hiç sütle denediniz mi? Birçok tatlı, yemek ve hamur işinde kullanılan zencefili sütle deneyin ve etkisini görünce şok olacaksınız. Antibiyotik görevinde bulunan zencefil içeriğindeki vitaminlerle birlikte sütle karışarak geçmeyen öksürükleri anında geçiriyor. İbrahim Saraçoğlu'nun 'Gizli tarifim' olarak adlandıırdığı bu yöntemle bie daha hasta olmayacaksınız. Peki zencefil ile sütün faydaları neler? Zencefil hangi hastalıklara iyi geliyor? İşte İbrahim Saraçoğlu'nun zencefil ile süt karışımlı gizli tarifi...

TEK FİNCANLA TÜM HASTALIKLARDAN KORUNUN

İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu tarifi mutlaka her sabah kahvaltıdan sonra tüketin. Tükettiğiniz bir fincan zencefilli süt karaciğerinizi toksinlerden arındırır ve temizler. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korur. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardımcı olur. Peki zencefilli süt tarifi nasıl hazırlanır?

kmdffddf-19.jpg

ZENCEFİLLİ SÜT İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • 1, 5 çay kaşığı zencefil
  • 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)

YAPILIŞI

İlk önce sütünüzü alın. Ardından bir fincana koyun. Ardından zencefili ekleyin ve bekleyin. Aramo verdikten sonra bir güzel için. İsterseniz içine balda ekleyebilirsiniz. Eğer öksürüğünüz varsa iyi gelecektir. Afiyet olsun...

ZENCEFİLLİ SÜTÜN FAYDALARI

KARACİĞERİ TEMİZLER

Bilimsel çalışmalar zencefilin karaciğer için son derece faydalı bir ürün olduğunu ortaya koymuştur. Zencefil karaciğerde yağ asidi birikmesini önler. Bu nedenle her gece içeceğiniz bir bardak zencefilli süt karaciğerinizi toksinlerden arındırır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Zencefil antibiyotik özellik taşır. Bu nedenle vücudun bakteriler ve mantarlara direncini arttırır.

VÜCUTTAKİ İLTİHABI AZALTIR

Yapılan bilimsel çalışmalar düzenli ve ölçülü tüketildiği taktirde zencefilin vücuttaki iltihabı azalttığını kanıtlamıştır.

kmfdfdfd-65.jpg

YAĞ YAKAR

Zencefil metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Bu nedenle tüketeceğiniz zencefilli süt fazlalıklarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur.

KANSER RİSKİNİ AZALTIR

Zencefilin güçlü antioksidan etkisi stresi azaltmada etkilidir. Stres ise vücuttaki toksik maddeler olan serbest radikallerin birikimini artırır. Serbest radikaller, kanser dahil olmak üzere birçok rahatsızlığa neden olabilir. Zencefil tüketimi vücudun serbest radikallerden kurtulmasına katkıda bulunarak kansere yakalanma ihtimalini azaltabilir. 2013 yılında yapılan bir araştırma ile kolorektal kanser riski taşıyan kişilere düzenli olarak zencefil verildi ve bu sürecin ardından deneklerin kolorektal yapısındaki olumsuzlukların azaldığı görüldü. Zencefilin bu olumlu etkilerinin yine yapısında bulunan gingerolden kaynaklandığı öngörülmektedir. Kolorektal kanserlerin dışında zencefilin mide-bağırsak, meme ve yumurtalık kanserlerinde de etkili olduğu düşünülmektedir. Kanser hastalarının zencefil tüketmeden önce hekimlerine danışmaları önerilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN