Terlememek için o ürünleri kullananlar bin pişman olacak! Kanser riskini her geçen gün artırıyor: Meğer terlemek büyük nimetmiş

Terlememek için o ürünleri kullananlar bin pişman olacak! Kanser riskini her geçen gün artırıyor: Meğer terlemek büyük nimetmiş

Terlememek, ter kokmamak için kullandığınız o ürünlere dikkat edin! Uzmanlar o ürünlerin tehlikelerine karşı insanları uyarıyor. Terletmeyen bu ürünler kanser riskini her geçen gün artırıyor. Meğer terlemek büyük nimetmiş. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Kötü ter kokusundan korunmak isteyen birçok insan deodorant, roll on, parfüm gibi kokular kullanarak ter kokusunu önlemek istiyor. Özellikle de son dönemlerde popüler hale gelen terletmeyen, ter kokutmayan deodorant ve roll on ürünlerinde ciddi bir artış söz konusu. Lakin uzmanlar bu konuda insanları uyarıyor. Çünkü terletmeyen bu tarz ürünler ciddi sağlık problemlerine yol açıyor. Bunların başında ise kanser riski geliyor.

yeni-proje-8.jpg

TERLETMEYEN ÜRÜNLERE DİKKAT EDİN

Deodorant ve antiperspirant ürünlerinin insan sağlığı üzerine herhangi bir zararı olduğuna dair bilimsel bir veri olmasa da birçok uzman terletmeyen ürünlerin kullanılmasın doğru bulmuyor. Bu tarz ürünlerin içerisindeki bileşenler ter salınımını engellediği için zararlı olduğunu insan vücudunun ter ile vücuttaki zararlı maddeleri atması gerektiğini ifade ediyor.

yeni-proje-9.jpg

Özellikle son zamanlarda oldukça popüler hale gelen “terletmeyen, tere karşı” gibi ibarelerin yer aldığı ürünlerin sağlığa zararlı olduğu söyleniyor. Koltuk altlarında bulunan lenf bezleri vücudun terlemesiyle beraber vücuttaki zehirli atıkları dışarı atıyor. Terlemeyen koltuk altı deodorantı ve jeli ise atıkların atılmasını engelleyerek kanser riskini arttırıyor.

yeni-proje-10.jpg

TERLETMEYEN ÜRÜNLERİN ZARARLARI

Doğal olmayan deodorant ve antiperspirant ürünler, doğrudan deri ile temas ettiğinden cilt kanseri riskini arttırmaktadır. İçerisinde barındırdığı kimyasallar nedeni ile vücut üzerinde yanma, kaşıntı, tahriş, kabarma ve yara oluşumu gibi sonuçlar doğurabilmektedir. Koltuk altına sıkılan deodorantların içerisinde barındırdığı alüminyum gibi maddelerin meme kanseri riskini de arttırdığı bilinmektedir. Alüminyumun deri ile birebir teması aynı zamanda birçok kronik deri hastalığı riskini de arttırmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN