Tırnakların görünümü bazı hastalıkların varlığını işaret edebilir! Tırnaklarınıza bakın ve hastalığınızı öğrenin

Tırnakların görünümü bazı hastalıkların varlığını işaret edebilir! Tırnaklarınıza bakın ve hastalığınızı öğrenin

Başta kadınlar olmak üzere birçok insan özellikle tırnaklarının görünümüne önem verir. Bu nedenle, iyi bir manikür için düzenli olarak güvendikleri güzellik uzmanına giderler . Ancak tırnakların görünümü sadece bir estetik meselesi değildir ve olmamalıdır. Aslında birçok önemli şey görünüşlerinden anlaşılabilir.

Araştırmalar, tırnakların görünümünün vücutta bazı hastalıkların varlığına işaret edebileceğini bize bildiriyor. Bu nedenle zamanında ve doğru şekilde müdahale edebilmek için bu yönlerin farkında olmak çok önemlidir.

Tırnaklarınızda lekeler fark ettiğinizde ve ayak krampları hissettiğinizde mutlaka bir doktora danışmalısınız. Vücudumuz bir şeyler ters gittiğinde bizi uyarır ve her zaman sağlıklı kalmak için onu dinlemek bizim işimizdir.

2-005.jpg

TIRNAKLARINIZIN ŞEKLİNE DİKKAT EDİN

Tırnakların sağlıklı olması için pembe renkli, çok güçlü ve pürüzsüz bir yüzeye sahip olması gerekir. Ancak renk, doku ve yüzey hızla değişebilir. Bazı travmaların bir sonucu olarak ortaya çıkabilir, ancak bir travmayı daha ciddi bir şeyle karıştırma riski vardır ve bunun tersi de geçerlidir.

Bu nedenle uzmanlara göre gözlemlemek ve aradaki farkı anlamayı bilmek gerekiyor. Ev işleri, kazalar veya agresif manikürler nedeniyle herhangi bir travma olmadıysa, renklerine ve dokularına bağlı olarak tırnakların çeşitli yönleri şu anlama gelebilir:

Beyaz veya koyu lekeler: Küçük beyaz lekeler hava kabarcıklarıdır ve cilt bozukluklarının varlığı anlamına gelebilir. Lekeler koyu ise, laminanın altındaki kan lekeleridir. Travmadan kaynaklanabilir ve birkaç gün içinde yeniden emilebilir, ancak bir köstebek veya melanom da olabilir. Bir dermatoloğa danışmak daha iyidir.

Beyaz veya koyu renkli tırnaklar: bunlar benek değil de bu renklerin alanları ise, o zaman en kısa sürede yok edilmesi gereken bir mantar olabilir.

Kırılgan: nedeni, yanlış beslenme nedeniyle vitamin veya mineral eksikliğidir;
mavi - kan dolaşımında sorunlar var ve bu nedenle muhtemelen kalp sorunları da var;

Sarı: Sarı ayak tırnakları solunum bozukluklarını gösterebilir. El tırnaklarında oluşma olasılığı düşükse, bunlar kötü bakım veya uygun olmayan ürünlerden kaynaklanıyor olabilir.

Pembe: son kısımdaki pembe renk karaciğer sirozuna, dolayısıyla karaciğer sorunlarına işaret edebilir.

3.jpg

TIRNAKLARIN GÖRÜNÜMÜ BAZI HASTALIKLARIN VARLIĞINI GÖSTEREBİLİR.

Renk ve dokuya ek olarak, şekle de dikkat etmeniz gerekir. Bunlardan bazılarını görelim:

Kaşık, içi boş: demir eksikliği, anemi.

Yüksük: saç dökülmesi, sedef hastalığı ve diğer cilt bozuklukları olabilir.

Dışbükey form: solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, bağırsaklar, aşırı alkol;
ekstremite kalınlaşması: tiroid problemleri.

Kalın tırnaklar: Bu onikogrifozdur, ancak esas olarak yaşlı insanlarda görülür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN