Türk kahvesi içmeden gün geçirmeyenler dikkat! Herkes yararını biliyordu: Öyle zararı çıktı ki! Artık kahveye ara vereceksiniz

Türk kahvesi içmeden gün geçirmeyenler dikkat! Herkes yararını biliyordu: Öyle zararı çıktı ki! Artık kahveye ara vereceksiniz

Hepimizin severek tükettiği sıcak içeceklerden biri olan Türk kahvesi, içerken verdiği haz dışında sağlığımız söz konusu olduğunda saymakla bitmeyen faydaları da mevcut. Ancak uzmanlara göre kahve tüketiminde aşırıya kaçmak sağlık sorunlarına da yol açabiliyor...

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne giren ilk içecek olma şerefini taşıyan Türk toplumu olarak baş tacı içeceklerimizden biri olan Türk kahvesi gelenek ve göreneklerimizde önemli bir yer tutmakta. Kahve çekirdeğinden elde edilen ve çok ince öğütülerek elde edilen Türk kahvesi, hem güçlü tadı hem de özel hazırlama ve servis yöntemleriyle dünya çapında ün kazanmıştır. Türk kahvesi yapımı artık otomatik makineler sayesinde oldukça kolay olsa da bakır cezvelerde kömür ateşinde yapıldığında lezzeti gerçekten bir başka oluyor.

turkish-coffee-1024x640.jpg

TÜRK KAHVESİ İÇMEDEN GÜN GEÇİRMEYENLER DİKKAT! HERKES YARARINI BİLİYORDU: ÖYLE ZARARI ÇIKTI Kİ! ARTIK KAHVEYE ARA VERECEKSİNİZ

Türk kahvesi de kafein içeren bir içecektir ve tüketilen miktarına bağlı olarak bazı olası zararları şunlardır:

  1. Uykusuzluk: Türk kahvesi de diğer kahveler gibi kafein içerir ve fazla tüketildiğinde uykusuzluğa neden olabilir.

  2. Yüksek tansiyon: Türk kahvesindeki kafein, kan basıncını yükseltebilir ve yüksek tansiyonu olan kişiler için önerilmeyebilir.

  3. Kalp çarpıntısı: Kafein tüketimi, kalp çarpıntısı ve hızlı kalp atışı gibi belirtilere neden olabilir.

  4. Mide rahatsızlıkları: Türk kahvesi, bazı kişilerde mide rahatsızlıklarına neden olabilir ve reflü veya mide ülseri gibi mide problemleri olan kişilerin dikkatli olması önerilir.

  5. Dişlerde lekelenme: Kahve, dişlerde lekelenmelere neden olabilir ve ağız hijyeni konusunda dikkatli olunması gerekebilir.

Ancak, Türk kahvesi gibi kahvelerin tüketimi aynı zamanda antioksidanlar ve diğer faydalı bileşenler içerir ve düzenli olarak makul miktarlarda tüketildiğinde sağlığa faydalı olabilir. Önemli olan, kahve tüketimini makul sınırlar içinde tutmak ve aşırı tüketmekten kaçınmaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN