Türk kahvesine tarçın kat etkisini anında gör! Bir deneyen bir daha bırakamıyor

Türk kahvesine tarçın kat etkisini anında gör! Bir deneyen bir daha bırakamıyor

Tarçın, yalnızca sonbahar kahvesi içecekleri yapmak için mükemmel olan bir lezzet katkısı değildir. Ayrıca sağlığınız için gerekli olan çok sayıda faydalı mineral ve vitamin ile doludur. İşte kahvenize salça katmak için nedenler...

Son birkaç yılda ilginizi çekmiş olabilecek pek çok farklı kahve çılgınlığı var, ancak sabah kahvenizde tarçın kullanmak, farklı bir seviyede olan bu trendlerden biri. Sabahları sizi uyandırmak ve içinizi ısıtmak için, zengin tarçın aromalı dumanı tüten sıcak bir kahveden daha iyi ses çıkaran çok az şey vardır. Tarçınlı kahve yapmak, sabahları kesinlikle tüm duyularınızı uyandıracak ve güne doğru başlamak için ihtiyacınız olan enerjiyi ve dürtüyü almanıza yardımcı olacaktır. Ve daha da iyisi, kahvede tarçın sadece lezzetli bir trend değil, aynı zamanda sağlığınız için gerçekten iyi olabilecek bir kombinasyon. Tarçınlı kahvenin tadı sizi onu deneyecek kadar ilgilendirirken, tarçının faydaları ve sağlığınızı ve zindeliğinizi nasıl iyileştirebileceği hakkında daha fazla şey öğrendiğinizde kesinlikle günlük rutininize dahil edebileceğiniz bir şey haline gelebilir.

yag-yakan-turk-kahvesi-mithra-coffee-blog.jpg

NEDEN KAHVEYE TARÇIN EKLENİR?

Aşağıda belirtilen sağlık yararlarının yanı sıra, kahvenize tarçın eklemek için pek çok neden vardır. Tarçın, kahvenizin tadını daha iyi hale getirebilir. Bazı insanlar, kahvenin lezzetini artırabileceğini ve demlemeye şeker eklemeden biraz tatlılık katabileceğini düşünüyor; bu, şeker alımınızı azaltmak istiyorsanız ideal olabilir.

TARÇININ FAYDALARI

Tarçın, manganez, lif, K vitamini, kalsiyum ve demir dahil olmak üzere sağlığınızı korumak için ihtiyacınız olan besin maddelerinden daha fazlasını almanıza yardımcı olabilir. Böylece sabahları tadını çıkarmak için en iyi tarçınlı kahve fincanını yapmak konusunda kendinizi kesinlikle iyi hissedebilirsiniz. Kahveye bir çay kaşığı tarçın ekleyip karıştırarak siyah tarçınlı kahve yapabilirsiniz.

- Tarçının vücut üzerindeki etkileri söz konusu olduğunda, kilo kaybı için tarçın çubukları zaten bildiğiniz bir şey olabilir. Tarçınlı kahve, iştahınızı bastırmada mükemmeldir, bu da diyetinize güçlü bir katkı olabilir. Kafeinin kendisi, gün boyunca daha az aç hissetmenize doğal olarak yardımcı olan ve atıştırmayı bırakmanıza yardımcı olabilecek doğal bir iştah bastırıcıdır. Tarçın tozunun kilo kaybı için ana faydalarından biri ve tarçının kahvedeki faydalarından biri, insülin seviyenizi doğal olarak düzenlemeye, kan basıncınızı düşürmeye, kolesterolü düşürmeye ve enerji seviyenizi artırmaya yardımcı olabilmesidir. Gün boyunca yaşanan açlık sancıları genellikle kan dolaşımınızdaki insülin artışından kaynaklanır, bu nedenle kahve ve tarçın eklemek açlığı önlemenin ve atıştırma dürtüsüne direnmenin harika bir yolu olabilir.

basliksiz-10.jpg

- Tarçın yüksek antioksidan içeriğine sahiptir. Antioksidanlar sağlığınız ve zindeliğiniz açısından mucizevi unsurlardır ve onları almanın en iyi yollarından biri de günlük kahvenize tarçın katmaktır. Bu tarçınlı içeceğin faydaları söz konusu olduğunda, antioksidanlar en büyüklerinden biridir. Diyetimizden aldığımız antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerden kurtulmaya yardımcı olabilir. Serbest radikaller, hücre hasarı, artrit ve kanser gibi birçok farklı sağlık sorunuyla bağlantılı olan küçük bileşiklerdir. Diyetinizde ne kadar çok antioksidan varsa, vücudunuzun bu serbest radikallerden kurtulması o kadar kolay olacaktır. Kahvenin kendisi zaten bol miktarda sağlıklı antioksidanlarla doludur, ancak araştırmalar tarçının antioksidan açısından daha da zengin olduğunu ve sabah kahvenize daha fazla sağlık yararı sağlayabildiğini bulmuştur.

- Tarçın kalbinize iyi gelir! Araştırmalar, hem kahvenin hem de tarçının aslında kalp hastalığı riskinizi azaltmaya yardımcı olabileceğini bulmuştur. Çalışmalar, nedenleri henüz net olmasa da, düzenli olarak kafein tüketmenin kalp hastalığı riskinizi azaltmaya yardımcı olabileceğini bulmuştur. Araştırmalar, düzenli olarak kafein tüketen kişilerin, tüketmeyenlere kıyasla kalp hastalığına yakalanma olasılığının yaklaşık yüzde on beş daha az olduğunu gösteriyor. Benzer şekilde tarçın da sizi kalp hastalıklarından korumak için etkili olabilir. Çalışmalar, düzenli olarak tarçın yemenin veya içmenin arterlerin tıkanma riskini %30 gibi büyük bir oranda azaltabildiğini bulmuştur. Kahveye düzenli olarak tarçın eklediğinizde kalp sağlığınızı ciddi anlamda iyileştirebilirsiniz.

Kahvede bulunan tarçın tozunun başlıca faydalarından bir diğeri de zihinsel yeteneğinizi geliştirmeye yardımcı olabilmesidir. Halihazırda kahve içiyorsanız, muhtemelen bir demleme içtiğinizde bunun daha odaklanmış hissetmenize ve sonuç olarak olaylara daha fazla dikkat edebilmenize yardımcı olabileceğini bileceksiniz. Bunun nedeni, kahvedeki kafeinin kan dolaşımınızdaki norepinefrin ve epinefrin düzeylerini artırmasıdır; savaş ya da kaç mekanizmasından sorumlu olan ve odaklanma yeteneğiniz üzerinde ciddi şekilde olumlu bir etkisi olabilecek hormonlar. Tarçın ve hormonlar söz konusu olduğunda, bu bileşen benzer bir etkiye sahip olabilir, zihinsel olarak ilgi çekici görevleri yerine getirme, bilgileri işleme ve size daha fazla enerji verme yeteneğinizi geliştirir.

Soğuk algınlığı veya griple uğraşıyorsanız ve belirtilerinizi hafifletmek için doğal bir ilaç denemek istiyorsanız, tarçınlı kahve denemek için ideal bir içecek olabilir. Kahve gibi sıcak bir içecek içmek doğal olarak boğaz ağrınızı yatıştırır ve tıkanıklığı gidermeye yardımcı olur. Tarçının ayrıca, soğuk algınlığınız varsa burun tıkanıklığını gidermeye yardımcı olabilecek mukus oluşumunu azalttığı bulunmuştur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN