Türkiye'den dünyaya yayılıyor, kraliçe bile bu meyveden yiyor! Öyle bir faydası var ki, manavlar resmen altın satıyor

Türkiye'den dünyaya yayılıyor, kraliçe bile bu meyveden yiyor! Öyle bir faydası var ki, manavlar resmen altın satıyor

Her yiyeceğin farklı bir faydası bulunurken bu yiyecek Türkiye’den dünyaya yayılıyor. Kraliyet ailesinin bile yediği bu besin hem kilo vermeye yardımcı oluyor hem de sağlığa faydaları ile ön plana çıkıyor. İşte manavların altın diye sattığı o yiyecek…

Tükettiğimiz her besinin sağlığımıza iyi ya da kötü etkisi bulunuyor. Dolayısıyla sağlıklı bir yaşam için yediklerimize dikkat etmemiz önem arz ediyor. Bu kapsamda söz konusu bu meyve kraliyet ailesi tarafından bile sıklıkla tüketilen meyveler arasında yer alıyor. Cilt sağlığından vücut sağlığına kadar birçok faydası bulunurken, manavlar resmen altın kadar değerli bu meyveyi genelde yaz aylarında satıyor.

yeni-proje-2-001.jpg

KİLO VERMEK İSTEYENLERİN FAVORİSİ

Sabah'ta yer alan habere göre, yaz meyveleri arasında yer alan ve lezzetiyle birçok kişi tarafından tercih edilen kiraz, tüm dünyaya nam salmış bir meyvedir. Konya'da üretilen kirazların dünyaya yayılması ve bu kirazın Napolyon kiraz olarak adlandırılması duyanları şaşırtırken kilo vermek isteyen kişilerin ise favori meyvesi olarak ön plana çıkıyor.

Düşük kalorili bir meyve olmasından dolayı ve serinletici etkisinden ötürü yaz mevsiminde sık sık tercih edilen kiraz, metabolizmayı sağlıklı bir şekilde çalıştırmaya fayda sağlıyor. Öte yandan yüksek besin değerine sahip olan kirazın bir porsiyonun da 100 kaloriden bile az bir değerden oluşuyor.

Bu özelliklerinden dolayı kilo vermek isteyen kişilerin tercih ettiği kiraz aynı zamanda tam bir vitamin deposu olarak karşımıza çıkıyor. Diyetisyenler hazırladıkları diyet listelerine genellikle Napolyon kirazı ekliyor çünkü günlük şeker ihtiyacını bundan alınabileceğini söylüyorlar.

yeni-proje-3-001.jpg

UYKU PROBLEMLERİNİ YOK EDİYOR

Sadece kilo verme konusunda değil aynı zamanda uyku kalitesini artırma konusunda da oldukça etkili olan kiraz, diyordu ya uyumadan bir saat önce tüketildiğinde hem kaliteli bir uykuya yardımcı oluyor hem de vücudun dinlenmesine yardımcı oluyor. Bu özellikleriyle insomnia şikayeti olan kişilerin tercihi akşam olarak karşımıza çıkıyor.

yeni-proje-5-003.jpg

HEM VİTAMİN HEM MİNERAL DEPOSU

Kirazın içerisinde başta C vitamini olmak üzere A vitamini, melatonin, magnezyum ve potasyum bulunuyor. Bu özellikleriyle birçok hastalık karşısında koruyucu etki gösteriyor. Ayrıca B1, B2 ve B5 vitamini ihtiyaçlarını karşılamak için de faydalanılabilecek doğal kaynaklar arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN