Türkiye'nin yeni pandemisi kabızlık! Canan Karatay koronadan bile tehlikeli diyerek uyardı: Direkt beyine etki ediyor

Türkiye'nin yeni pandemisi kabızlık! Canan Karatay koronadan bile tehlikeli diyerek uyardı: Direkt beyine etki ediyor

Türkiye'de pandemiler bitmek bilmiyor. Prof. Dr. Canan Karatay, kabızlığı işaret ederek, koronadan bile tehlikeli olduğunu işaret etti. Kabızlığın sadece sindirim sistemine zarar vermediğini, direkt beyine etki ettiğini de söyledi. İşte tüm detaylar...

Kabızlık, özellikler Ramazan ayında büyük bir sıkıntı yaşatabilir. Bu konuda Canan Karatay'dan uyarılar geldi. Direkt beyine etki eden kabızlık için Türkiye'nin yeni pandemisi olduğunu vurguladı. Peki, kabız olmamak için ne yapmak gerekir?

KORONADAN BİLE TEHLİKELİ

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kabızlık konusunda uyardı. Son zamanlarda Türkiye'de sık sık görülen vakalar arasında olduğunu belirten Karatay, milyonları ilgilendiren bu sorun hakkında uyardı. Kabızlık pandemisinin yaşandığını söyleyerek, koronadan bile tehlikeli olduğunu açıkladı. Durumun ciddiyetinden bahseden Karatay, kabızlık durumunda hücreler parçalanarak kronik hastalıklara yol açabileceğini söyledi.

1-006.webp

KABIZLIĞI KÜÇÜMSEMEYİN

Kabızlık sonucunda vücuttan dışarı atılması gereken atıkların daha fazla vücutta durması söz konusu. Karatay'ın uyarılarına göre, bu toksinler vücutta kaldıkça kana karışır ve beyne gidiyor. Bu durum daha kötü sonuçları doğururken, kabızlığın küçümsenecek bir durum olmadığının da altını çizdi.

Kabızlığın direkt olarak beyini etkilemesi ise kabızlığı düşünülenden de korkutucu bir duruma sokuyor. Mutluluğun bağırsaklardan geçtiğini vurgulayan Prof. Dr. Canan Karatay, geçmiş dönemlerde de sık sık kabızlık konusunda uyarmıştı.

picture1-177.png

BOL BOL BUNLARDAN TÜKETİN

Kabızlık sorununa karşı uzmanlar probiyotik öneriyor. Fermente gıdalarda bulunan probiyotik; Ev yoğurdu, ev sirkesi ve ev turşusunda yoğun miktarda bulunur. Bağırsaktaki dost bakterilerin sayısını artıran probiyotik, her insanın sık sık tüketmesi gereken bir besin.

Probiyotikten faydalanmak isteyenler; Lahanagiller, turpgiller ve soğan tüketebilir. Vücudun gereksiz gördüğü gıdalar gaz, şişkinlik ve kabızlık yapabiliyor. Bu durumdan şikayetçi olanlar kahve ve zeytin yağı içerek durumu atlatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN