Uykunun en tatlı yerindeyken kalp krizi geçiriyor olabilirsiniz! Bu belirtiyle kendini gösteriyor

Uykunun en tatlı yerindeyken kalp krizi geçiriyor olabilirsiniz! Bu belirtiyle kendini gösteriyor

Her yıl yüzlerce insanın ölümüne neden olan kalp krizi günümüzün en yaygın olarak görülen sağlık problemlerinden biridir. Kalp krizi genelde yoğun tempo ve zorlanan vücutlarda meydana gelir. Ancak bazı durumlarda uygu esnasında da kalp krizi riski vardır. Uykunun en tatlı yerindeyken kalp krizi geçiriyor olabilirsiniz. Bu belirtiler varsa hemen doktorunuza başvurun. Kimse bunu bilmiyor ancak ölüme kadar götürüyor.

Günümüzde sıklıkla görülen rahatsızlıkların başında gelen kalp krizi her yıl binlerce insanın ölümüne neden olmakta. Genelde vücudun yorgun ya da daralma zamanların da görülen kalp krizi sizi uykuda da yakalayabilir. Çoğu kişi uyurken kalp krizi geçirme olasılığının olmadığını düşünür ancak o iş öyle değildir. Uykunun en tatlı yerinde kalp krizi geçiriyor olabilirsiniz. Bu belirtiler varsa hemen doktorunuza başvurun. İşte kalp krizinin nedenleri ve belirtileri...

hjhjjhjh-3.jpg

Kalp krizi ve inme günümüzde sıklıkla görülen rahatsızlıklardan biridir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 2030 yılı geldiğinde kalp damar hastalıklarına bağlı her sene 23,6 milyon insanın yaşamını kaybedeceğini belirtiyor. Peki siz bu hastalıklar için önlem alıyor musunuz?

KALP KRİZİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Peki kalp krizinin belirtileri nelerdir? Kalp krizlerinde görülen en büyük belirti kalp ağrısıdır. Göğüs duvarının ardında hissedilen bu ağrı, sanki göğüs kafesine biri oturmuş hissi veren ağırlık ve baskı yapıcı tarzda künt bir ağrıdır. Sol kola, boyuna, omuzlara, karın, çene ve sırta yayılabilir. Bu ağrı 10-15 dakika sürebiliyor.

hhgghhg-1.jpg

Kalp krizinin diğer belirtileri arasında sıkıntı hissi, baş dönmesi, mide bulantısı, nefes darlığı, kolay yorulma ve kalp ritim bozukluğu gibi durumlar da yer alabilir. Kalp ağrısı, bazen daralan bölgelerde oluşan Kalp krizi belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bu durum özellikle kadınlarda kalp krizi belirtileri için geçerlidir.

UYKUNUN EN TATLI YERİNDE SİZİ YAKALAYABİLİR

Kalp krizi uyku esnasında da görülebilir. Peki uykuda belirtileri nelerdir? Sizler için tek tek derledik;

1- NEFES DARLIĞI

Uykuda nefes darlığı, kalp krizi geçirme belirtilerinden biridir. Eğer uykuda nefes darlığı çekiyorsanız ve solunumunuzda güçlük çekiyorsanız, kalp krizi geçirmiş olabilirsiniz.

2- TERLEME

Uykuda aşırı terleme, kalp krizi geçirme belirtilerinden bir diğeridir. Eğer uykuda aşırı terliyorsanız ve terleme nedeni açıklanamıyorsa, kalp krizi geçirmiş olabilirsiniz.

jhjhjh-15.jpg

3- GÖĞÜS AĞRISI

Uykuda göğüs ağrısı hissi de kalp krizi geçirme belirtilerinden biridir. Eğer uykuda göğüs ağrısı hissediyorsanız, hemen doktorunuza başvurmanız gerekir.

4- MİDE BULANTISI

Uykuda mide bulantısı, kalp krizi geçirme belirtilerinden biridir. Eğer uykuda mide bulantısı yaşıyorsanız, ciddiye alın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN