Uykusuzluk çekenler dikkat! İyi bir uyku için bu çayları tüketen bebekler gibi mışıl mışıl uyuyor

Uykusuzluk çekenler dikkat! İyi bir uyku için bu çayları tüketen bebekler gibi mışıl mışıl uyuyor

Uyku, ruh ve beden sağlığı için en önemli ihtiyaçlardan biridir. Vücudumuzun sağlığını nasıl ki besinlerden sağlıyorsak zihnimizin sağlığını da uykudan sağlarız. Çoğu insan sağlıklı bir gece uykusundan yoksundur. Peki iyi bir uykuya hangi çaylar iyi gelir?

Bir fincan çay içmek, sağlıklı bir uyku rutininin parçası olabilir. Uyku için en iyi çaylar, kısmen kafein içermedikleri için bitki çaylarıdır. Birçok bitki çayı, beyindeki GABA reseptörlerine (nörotransmiterler) bağlanarak uykuya dalma süresini azaltan ve uykuya dalmaya yardımcı olan bileşikler içerir. Uzmanlar yatmadan önce bir fincan çay yudumlamanın beyninizi uykuya hazırlanma zamanının geldiği konusunda eğitmesine yardımcı olabilir, diyor. İşte daha hızlı uykuya dalmanıza ve genel olarak daha iyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olacak en iyi çaylar...

papatya-cayinin-faydalari-677967-1.jpg

1. PAPATYA

Papatya yüzyıllardır uyku ilacı olarak kullanılan bir bitkidir. Bu günlerde "uyku zamanı" çaylarının ana maddesidir. Papatya, Ambien gibi bazı ilaçların uykusuzluğun tedavisine yardımcı olmasına benzer şekilde, beyindeki benzodiazepin reseptörlerine etki eden bir kimyasal olan apigenin içeren hafif bir yatıştırıcıdır. Uzmanlar, uyumanıza yardımcı olmak için yatmadan bir veya iki saat önce bir bardak papatya çayı için diyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN