Uyumadan önce ayağınıza bu sebzeyi koyun! Bir parçası bile etkisini hemen gösteriyor

Uyumadan önce ayağınıza bu sebzeyi koyun! Bir parçası bile etkisini hemen gösteriyor

Uyumadan önce ayağınızın altına bu sebzeyi koyarak bir çok sağlık sorununun önüne geçebileceksiniz! Bir tek parçası bile etkisini hemen gösterecek...

Soğan, insan sağlığına birçok faydası olan bir besindir. İçeriğindeki antibiyotik ve bağışıklık sistemini güçlendirici bileşenler sayesinde, enfeksiyonların tedavisine ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

Soğan, sadece tüketilerek değil, çeşitli yöntemlerle vücutla temas ettiğinde de faydalı etkilere sahiptir. Son dönemlerde popüler olan uygulamalardan biri de, uyumadan önce ayağın altına soğan koymaktır. Bu yöntemin, vücuttaki birçok soruna iyi geldiği söyleniyor.

UYUMADAN ÖNCE AYAĞIN ALTINA SOĞAN KOYMANIN FAYDALARI

63f458ace4bfdd07641fb6a6.webp

Uyumadan önce ayağın altına soğan koymanın faydaları şunlardır:

  • Enfeksiyonların tedavisine yardımcı olur. Soğanın içeriğinde bulunan bileşenler, vücuda ayağın altından girdiğinde, doğrudan kana karışarak enfeksiyonlarla savaşmaya başlar. Bu sayede, soğuk algınlığı, grip, öksürük, bronşit gibi enfeksiyonların tedavisine yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğan, içerdiği antibiyotik ve bağışıklık sistemini güçlendirici bileşenler sayesinde, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Bu sayede, hastalıklara karşı direnç artar ve enfeksiyonlara yakalanma riski azalır.
  • Ağrı kesici ve iltihap gidericidir. Soğan, içerdiği bileşenler sayesinde ağrı kesici ve iltihap giderici özelliklere sahiptir. Bu sayede, baş ağrısı, diş ağrısı, kas ağrısı, eklem ağrısı gibi ağrıların tedavisinde yardımcı olur.
  • Kan dolaşımını hızlandırır. Soğan, içerdiği bileşenler sayesinde kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı olur. Bu sayede, damar tıkanıklığı ve kalp krizi gibi risklerin azaltılmasına katkı sağlar.
  • Kilo vermeye yardımcı olur. Soğan, içerdiği lif ve su sayesinde tok tutma özelliğine sahiptir. Bu sayede, kilo vermeye yardımcı olur.

NASIL UYGULANIR?

  • Bir adet soğanı ortadan ikiye kesin.
  • Her iki parçayı da ayağınızın altına yerleştirin.
  • Soğan parçalarını çorapla veya bandajla sabitleyin.
  • Soğan parçalarını gece boyunca ayağınızın altında tutun.

Ancak soğan, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle, soğan kürünü uygulamadan önce doktorunuza danışmanız önerilir.

Ayrıca soğan kürünü, hamile veya emziren kadınlar uygulamamalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN