Uyumakta zorlanıyor musunuz? Bu gıdalar sizin mışıl mışıl uyumanızı sağlayacak

Uyumakta zorlanıyor musunuz? Bu gıdalar sizin mışıl mışıl uyumanızı sağlayacak

Uykusuzluk hastalığı uykuya dalmayı zorlaştırabileceği gibi çok erken uyanmaya ya da uykunun bölünmesine neden olabilen yaygın bir uyku bozukluğudur. Uykusuzluk kişinin hayat kalitesini de önemli ölçüde etkiler. Peki uykusuzluğa hangi besinler iyi gelir? İşte uykusuzluğunuza çare olacak o besinler...

Yetişkinlerin yüzde 10–15’inin ciddi uykusuzluk tarifi son derece yaygındır. İlerleyen yaşlarda ve kadınlarda daha uykusuzluk daha yaygındır. Yeterince uyku alamama durumunda kişide çeşitli sağlık problemleri baş göstermeye başlar. Uykusuzluk durumunda kişinin günlük yaşam kaliteleri düşer, yapması gereken işleri önemli ölçüde sekteye uğrar. Haberimizde uykusuzluğa iyi gelen besinlere yer verdik. İşte mışıl mışıl uyumanızı sağlayacak o besinler...

Uyumanıza yardımcı olması için aşağıdaki şeyleri yemeyi deneyin.

564c8a120f254440b8ae7ced.webp

1. Süt

Bir bardak süt, bir küp peynir ya da bir kase yoğurt, hepsi uykuya dalmanıza yardımcı olur. Süt ürünlerinde bulunan kalsiyum ve triptofan kombinasyonu, melatonin üretimine yardımcı olur. Melatonin uykunuzu getiren maddedir.

org-cig-badem-ici-kg9.jpg

2. Badem

Uykusuzluğa karşı yardımcı olan bir diğer atıştırmalık ise bademdir. Badem, uyku kalitenizi artıran magnezyum içerir. Magnezyum eksikliğiniz olduğunda, geceleri uykuya dalmak zordur. Badem yiyerek magnezyum seviyenizi yükseltmek doğru yönde atılmış bir adım olabilir. Bu yüzden yatmadan önce birkaç badem atıştırın.

l45cnh9m.jpg

3. Ceviz

Uyku problemlerinize yardımcı olan bir diğer kuruyemiş ise cevizdir. Bu listedeki diğer birçok yiyecek gibi ceviz de triptofan içerir. Bunun dışında cevizlerin kendileri de bir çeşit melatonin içerir. Böylece ceviz ile iki kat etki elde edersiniz: Ceviz uykunuzu getiren maddeyi içerir ve güçlendirir. Bu yüzden birkaç ceviz kırın ve onları atıştırmalık olarak yiyin veya akşam yemeğinize koyun.

bitter-lettuce-what-makes-lettuce-bitter-jpg.webp

4. Marul

Akşam yemeğinden bahsetmişken, neden bu akşam güzel bir taze salata olmasın? Güzel bir makarna yemeği yaparken ana yemek olarak veya sadece garnitür olarak alın. Marul, sizi sakinleştiren bir madde içerdiğinden uykulu olmanıza yardımcı olur. Bu uykuya dalmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle, akşam yemeğinizin yanında veya yanında daha fazla marul yemeyi deneyin.

basliksiz-9.jpg

5. Kabuklu deniz ürünleri

Kabuklu deniz ürünleri, özellikle ıstakoz ve karides, triptofan içerir: uykunuzu getiren madde. Akşam yemeğinizle daha fazla marul yiyemiyorsanız, bunun yerine biraz kabuklu deniz ürünleri yemeyi deneyin.

basliksiz-10.jpg

6. Lahana veya ıspanak

Lahana mı ıspanak mı seversiniz? O zaman şanslısın! Her iki sebze de vücudunuzda uykuya dalmanızı sağlayan maddelerin üretimine yardımcı olan kalsiyum içerir. Bu sebzeleri elbette yemeklerinizde kullanabilirsiniz, ancak bunları bir smoothie'ye de katabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN