Uzman isim uyardı: Nargile ve elektronik sigaralar, sigara kadar tehlikeli

Uzman isim uyardı: Nargile ve elektronik sigaralar, sigara kadar tehlikeli

Dünyada her yıl milyonlarca insanın başta sigara olmak üzere tütün bağımlılığı nedeniyle gelişen hastalıklar sonucu hastanede yattığını ve veya yaşamını yitirdiğini hatırlatan Doç. Dr. Fadime Tülücü, nargile ve elektronik sigara gibi ürünlerin de sigara kadar tehlikeli olduğunu söyledi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Fadime Tülücü, nargile ve elektronik sigara gibi ürünlerin sigara kadar tehlikeli olduğu konusunda uyarılarda bulundu.

Doç. Dr. Tülücü, nargile ve elektronik sigara gibi ürünlerin masum olduğu iddialarının tamamen kar amaçlı ve yanıltıcı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu;

"Son yıllarda artış gösteren nargile kullanımı da bütün diğer tütün ürünleri gibi zararlı olmakla kalmayıp, ayrıca tüberküloz, hepatit gibi hastalıkların bulaşması için risk oluşturuyor. Tütün endüstrisi tarafından, sigarayı bıraktırma özelliğine sahip olduğu iddiaları ile piyasaya sunulan elektronik sigara ve dumansız tütün ürünleri de sigaraya eşdeğer birer tehlike oluşturuyor"

yeni-proje-10.jpg
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Fadime Tülücü

SİGARAYI DENEYEN HER 5 KİŞİDEN 3'Ü BAĞIMLI OLUYOR

Doç. Dr. Tülücü, sigarayı deneyen her 5 kişiden 3'ünün bağımlı hale geldiğine dikkat çekti. Tütün endüstrisinin gençleri hedef aldığını belirten Tülücü, genç neslin tütünle mücadele bilincine hakim bir şekilde yetiştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Anaokulundan başlayarak çocuk, genç ve yetişkin yaş gruplarına özgü eğitim programlarının tütün ürünü kullanımını engellemek için önemli olduğunu ifade etti.

SİGARAYI BIRAKMAK ZOR ANCAK İMKANSIZ DEĞİL

Sigarayı bırakmanın zorlu bir süreç olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Tülücü, "Sevdiklerinize bir iyilik yapın ve sigarayı bırakın. Elbette sigarayı bırakmak zor ve ciddi bir iştir. Ama asla imkansız değildir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN