Uzmanlardan dikkat çeken uyarı: Kilo vermeye çalışırken sakın bunları yapmayın!

Uzmanlardan dikkat çeken uyarı: Kilo vermeye çalışırken sakın bunları yapmayın!

Fazla kilolar yalnızca sağlıkla ilgili sorunlar yaratmaz, aynı zamanda yaşam kalitesini ve insan psikolojisini de olumsuz olarak etkiler. Genellikle herkesin ortak şikayeti fazla kiloları. Fazla kilolarınızı sağlıklı bir şekilde nasıl verebileceğinizi biliyor musunuz?

Kilo vermek ve kilo kontrolü için iki basamak vardır. Birincisi; sağlıklı beslenme, ikincisi; düzenli fiziksel aktivitedir. Aşırı kilolardan kurtulmanız, en azından bir kilo verme süreci içerisine girmeniz hayatınızı olumlu yönde değiştirmenize katkı sağlar. Fiziksel olarak kendinizi daha sağlıklı hisseder, psikolojik olarak kendinizi rahatlatarak daha stressiz bir hayat sürmeye başlarsınız. Bu durum otomatik olarak yaşam kalitesinin artmasına da yardımcı olur. İşte kilo verirken yapmamanız gerekenler:

KİLO VERME KLİNİKLERİNE KÖRÜ KÖRÜNE KATILMAYIN:

"İnanması zor" iddialarına körü körüne inanarak hiçbir yer ve kuruma katılmayın. Besin açısından yoğun bir kilo verme diyeti ve egzersizi olmadan kilo vermenin birçok yan etkisi olabilir. Neden riske girelim? Uygun diyet ve egzersiz rejimi ile kilo vermek daha kolaydır, aldatıcı iddialara kanmayın.

nasil-zayiflarim.jpg

KALORİ SAYMAK, BESLENMEYİ SAYMAMAK:

Bir dilim pizza ve bir kase tam tahıldan alınan kaloriler aynı miktarda kalori taşısalar da, aynı miktarda besin sağlamazlar. O dilim pizzadan sağlıksız yağlar, yüksek sodyum alabilir, salata kasesinden vitamin, mineral, lif, protein vb. alabilir, bu da metabolizmayı hızlandırmaya ve kilo kaybını artırmaya yardımcı olur.

SAĞLIKLI YİYECEKLERİ FAZLA YEMEK:

Sağlıklı yiyecekler, genel sağlık için ve kilo kaybını hızlandırmak için büyük fayda sağlar, ancak sonunda, yine de, kilo alımına yol açan ve kalori fazlası yaratan kalorileri vardır. Sağlıklı yiyecekler yerken bile porsiyon kontrolü yapın.

“DİYET” VE “ŞEKERSİZ” YAZAN GIDA ETİKETLERİNE ALDANMAYIN:

Şirketler artık ürünlerini “diyet”, “şekersiz ” etiketiyle satıyorlar. Sağlık bilincine sahip tüketicilere İçindekiler listesine bir bakış, bu gıda maddelerinin aslında diyet dostu olup olmadığını ortaya çıkaracaktır. Bazı diyet dostu gıdalar gizli kalorilere sahiptir, şeker isteğini artırır ve kilo alımına neden olabilir. Ambalajın arkasındaki ayrıntılara daha fazla önem verin çünkü tüm küçük ayrıntıları ve eksiksiz içerik listesini taşır. Ayrıca “doğal” etiketi ürünün %100 doğal olduğu anlamına gelmez, işlenebilir ve hatta ultra işlenmiş olabilir. Şekersiz aslında şekersiz olmayabilir, ürünü tatlandırmak için kimyasallar eklenmiş olabilir. Zinde ve sağlıklı olmaya çalışırken, paketlenmiş her gıdanın etiketlerini ve içindekileri okumak önemlidir.

650x344-en-hizli-kilo-verme-yontemleri-hizli-kilo-vermek-icin-yapilmasi-gerekenler-s1-1612337633231.jpg

YETERİNCE DİNLENMEMEK VEYA UYUMAMAK:

Uykusuz kalmak sadece kilo vermenizi engellemekle kalmaz, birkaç gün içinde göbek yağının oluşmasına da neden olabilir. Kilo vermeye çalışıyorsanız, vücudunuzu yeterince dinlendirmek, 7 saat kesintisiz uyumak harikalar yaratabilir çünkü bu metabolizmayı geliştirir, ghrelin ve leptin gibi iştah düzenleyici hormonları dengeler ve stres hormonu kortizol seviyesini düşürür. Sağlıklı bir beden ve zihin için kalite ve uyku saatlerinin sayısından asla ödün vermeyin.

TAMAMEN SIVI DİYETE GEÇMEK:

Tüm öğünleri yeşil meyve suyu, meyve suları ve öğün yerine geçen tozlarla değiştirmeyi mi planlıyorsunuz? Hayır, yağ yakmaya yardımcı olmaz çünkü meyve suları ve sıvı diyet, kilo kaybı için gerekli olan bir temel besin maddesinden yoksundur. Sindirim sürecini yavaşlatmaya yardımcı olan, sizi daha uzun süre tok tutan, kan şekeri seviyelerini düzenleyen ve ayrıca kabızlık, şişkinlik ve diğer sindirim sorunlarına neden olabilecek sağlıklı bağırsak bakterilerinin düzgün çalışması için çözünür lif gereken bir besindir. Bu nedenle sıvı değil sağlıklı beslenin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN