Düz Bir Karına Sahip Olmak İsteyenler İçin Spor Salonuna Gitmeden Evde Yapılabilecek 3 Kolay Egzersiz

Düz Bir Karına Sahip Olmak İsteyenler İçin Spor Salonuna Gitmeden Evde Yapılabilecek 3 Kolay Egzersiz

Spor salonuna gitmeye vaktiniz yoksa, karın kaslarınızı sıkılaştırmak ve güçlendirmek için evde yapabileceğiniz 3 egzersiz burada. Bu egzersizler, günlük olarak yapılırsa, karın kaslarına sahip olmanıza yardımcı olabilir...

Düz bir karına sahip olmak için birçok kişi egzersiz yaparak kendilerini oldukça yoruyor. Beslenme uzmanları, çoğu durumda sadece karın egzersizi yapmanın yeterli olmayacağını güvenle söyleyebilir. Düz bir karına sahip olmak isteyen herkes diyet yardımıyla fazla kilolarını vermelidir.

BU ALIŞTIRMALAR SAYESİNDE FİT BİR VÜCUDA SAHİ OLABİLİRSİNİZ

Fazla kiloları ortadan kaldırmak için sağlıklı bir diyet yapmanız da gerekir. Bu nedenle düşük kalorili yiyecekler yiyin, alkol ve tatlıları mümkün olduğunca hayatınızdan çıkarın. Bununla birlikte, haftada birkaç kez, öğle yemeği için büyük ölçüde yemeğin yerini alan bir dondurma lüksünün tadını çıkarabilirsiniz. Ancak bu seçimi yapanların her şeyden önce iki unsura odaklanması gerekiyor.

Doğru beslenme kilo vermenize, belinizi inceltmenize ve göbeği küçültmenize yardımcı olacaktır. Ancak düz bir karın ve belirgin karın kaslarına sahip olmak için özel egzersizler de yapılmalıdır. Neyse ki, mekik yapmak için spor salonuna gitmenize gerek yok ve bunları evde de yapabilirsiniz. Hiç mekik yapmamış veya birkaç aydır hareketsiz olanlar, en basitlerinden başlayarak kademeli olarak ilerlemelidir.

1-003.jpg

DÜZ BİR KARINA SAHİP OLMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKEN 3 EGZERSİZ

Mekik, klasik karın egzersizidir ve şimdiye kadar yapılması en basit olanıdır. Sırt üstü yatın, ayaklar yerde ve dizler 90 derece bükülü, gövdenizi yukarı kaldırın. Zeminle 45 derecelik bir açı oluşturmanız ve ardından başlangıç ​​pozisyonuna geri dönmeniz gerekir. Eller boynun arkasına gider, ancak gövde ile yükselirken boynu zorlamamaya dikkat edin.

Çifte crunch biraz daha karmaşık ve hatta daha yorucu bir egzersizdir. Her zaman sırtınız yere dayayarak uzanmaya başlarsınız. Dizler bükülü ve bacaklar kaldırılmış, uyluk yere dik olacak şekilde 90 derecelik bir açı oluşturmalıdır. Eller her zaman boynun arkasından gider. Yavaşça sırtınızı kaldırarak gövdenizi ve omuzlarınızı dizlerinize yaklaştırmaya çalışın. Maksimum kasılma noktasında pozisyon bir saniye tutulur ve başlangıç ​​pozisyonuna geri döner.

Üçüncü çok etkili egzersiz, düz bacak crunch hareketidir. Sırtüstü pozisyondan veya bacaklar uzatılmış olarak tamamen sırt üstü yatarken başlar. Kollarını vücut boyunca uzatırlar ve ellerini belin altına koyarlar. Bu noktada bacaklar kaldırılır ve zemin ile 45 derecelik bir pozisyona uzatılır. Daha sonra zemine dokunmadan hemen önce hareketi durdurarak yavaşça aşağı inerler ve egzersiz tekrarlanır. Hareket boyunca sırt yere bağlı kalır.

haberici.jpg

DÜZ BİR KARIN İÇİN DÖRDÜNCÜ ETKİLİ EGZERSİZ

Bu üç egzersize dördüncü bir alıştırma olan plank da eklenebilir. Yüzüstü pozisyon alın, sonra karnınızın üzerinde yere düz yatın. Ön kollar omuz hizasında yere konulur ve tüm vücut aynı hizada kalacak şekilde kaldırılır. Bu hareketi yapmak için parmak uçlarından kaldırıyoruz. Bu pozisyon, karın kaslarını kasılmada tutarak 30 saniye tutulur.

Bu egzersizler çok basittir ve günün herhangi bir saatinde yapılabilir. Gereken süre 15 dakikadan fazla sürmez ve sabah işe gitmeden önce veya akşam kullanılabilir. İlk üç egzersiz için 10 tekrarlık üç setle başlamak ve sonunda tekrarları artırmak en iyisidir. Bunun yerine, plank için 30 saniyelik 3 tekrar yapmaya başlayabilir ve ardından yavaş yavaş süreyi artırabilirsiniz.

Düz bir karın isteyenler için bu aktivite kasları güçlendirmeye yardımcı olur, ancak doğru beslenme olmadan tek başına fazla kilolardan kurtulamazsınız. Yemeklerimiz çok kalorili ve çok bol ise, miktarları ve kalorileri azaltmamız gerekir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN