Vitamin ilaçlarını solda sıfır bırakacak! Bu otu kaynatıp içenler zımba gibi oluyor

Vitamin ilaçlarını solda sıfır bırakacak! Bu otu kaynatıp içenler zımba gibi oluyor

Ülkemizde yetişen öyle bir bitki var ki vitamin ilaçlarının tahtını sallamaya aday... Kaynatıp suyunu içen ya da çiğ tüketen herkesin günlük vitamin ihtiyacını karşılamasını yanı sıra başka faydalar da sağlayan bu şifalı bitki hiç de yabancı değil: Kuzukulağı! İşte o bitki ve şifalı sırları...

Pazarda ve manavda görüp de ara sıra aldığınız veya hiç umursamadan yanından geçtiğiniz kuzu kulağını hatırladınız mı? Salatalara ve kahvaltı sofralarında sade olarak tüketmek üzere alıp lezzetine vardığımız bu ekşi ot, bazılarımızın hayatında duymadığı bir bitki. Oysa mevsimi geldiğinde manavlarda ve pazarlarda ona sıkça rastlıyoruz.

Peki seveni hatta bileni az olan bu bitkinin yani kuzukulağının faydaları neler?

Sadece sevdiğiniz için tükettiğiniz kuzukulağının faydalarını duyunca siz de çok şaşıracaksınız...

kuzu-kulagi-kuzukulagi2.jpg

KUZUKULAĞININ FAYDALARI

Görünüm olarak ıspanak roka ya da pazıya benzetebileceğiniz kuzukulağı rokadan büyük, pazıdan küçük ve ekşi tadıyla da onlardan ayrılıyor.

Kuzukulağını sevenler onu genelde çiğ şekilde tüketse de kuzukulağının da çoğu ot gibi yemeği yapılıyor. Daha çok cacık gibi yoğurtlu kuzukulağı salatası olarak tüketilse de, kuzukulağı çorbalara da kullanılıyor. Hatta sarmasını yapanlar bile var. Ancak şifa için tüketmek isteyenler genellikle kuzukulağını kaynatıp suyunu içmeyi tercih ediyor. Siz de her sabah bir bardak kuzukulağı suyu içerek güne zinde başlayabilirsiniz.

İşte kuzukulağının faydaları:

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

Kuzukulağı böbrekleri daha etkin çalıştırması sebebiyle idrar söktürücü özellikler taşır. Bağırsakların yumuşamasını sağlar ve sindirimin yavaşlamasından kaynaklanan kabızlık problemini yok eder.

kuzu-kulagi-kuzukulagi3.jpg

İSKORBÜT HASTALIĞINA ENGEL OLUR

Bilindiği üzere C vitamini portakaldan çok yeşil sebzelerde bulunabiliyor. Kuzu kulağı da onlardan biri.

C vitamini bakımından oldukça zengin bir sebze olan kuzukulağı Bu özelliği sayesinde C vitamini eksikliğinden kaynaklı olarak gelişen iskorbüt hastalığının oluşmasına engel olur. Oluşan hastalığı ise tedavi eder.

Kuzukulağının tüketimiyle hastalığın belirtileri olan ağız içi yaraları, diş dökülmeleri kısa zamanda iyileşir.

KANI TEMİZLER

Kuzukulağı bitkisi, anitoksidan özellikleri sayesinde vücut hücrelerindeki ve kandaki zararlı toksinlerin atılmasını sağlar ve kanı temizler.

adet-duzensizligi.jpg

ADET DÜZENLEYİCİDİR

Özellikle genç kızların sorunu olan ve şiddetli ağrılara sebep olan ileri yaşlarda da hormonal değişikliklerle ortaya çıkan adet düzensizliğine karşı da kuzukulağı suyu içmek büyük fayda sağlıyor.

Düzenli olarak tüketilen kuzukulağı, adet periyodunu düzene sokuyor ve hormonal denge sağlıyor.

egzema-atopik-dermatit.jpg

CİLDİ İYİLEŞTİRİR VE GÜZELLEŞTİRİR

Egzama, sedef, sivilce, akne gibi cilt problemlerine karşı kuzu kulağı birebir. Peki kuzukulağını nasıl tükeceksiniz?

50 gram kuzu kulağını 1 litre suda 10-15 dakika kaynatın ve elde ettiğiniz suyu günde 3 bardak olmak üzere aralıklı olarak için.

Cildinizin kısa sürede iyileştiğini ve daha pürüzsüz bir hale geldiğini göreceksiniz.

gunes-yanigi.jpg

GÜNEŞ YANIKLARINA İYİ GELİR

Cilt için faydaları çok olan kuzukulağı özellikle güneş yanıklarına çok etkili. Eğer cildinizde güneş kaynaklı lekelenmeler varsa veya güneşlendikten sonra yanma ve kızarma hissediyorsanız; bir miktar kuzu kulağını haşlayıp ezerek püre haline getirin. Daha sonra ise cildinizin sorunlu bölgesine koyarak bekletin. Bu tedaviyi düzenli olarak uygulayın. Yanıkların geçtiğini ve lekelerin ise hafiflediğini göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN