Vücuttaki tüm virüsleri imha ediyor! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan hayat kurtaran formül... Aktarların sırrını açıkladı

Vücuttaki tüm virüsleri imha ediyor! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan hayat kurtaran formül... Aktarların sırrını açıkladı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklar hızla arttı. Son zamanlarda yaygın olarak görülen gripten ise kurtulmak oldukça zor. Bizde hem sizin hem de çocuğunuzun tüm virüslerden korunacağı bir tarif ile geldik. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun 'Gizli tarifim' dediği formülü derledik. Her yudumunda şifa bulacaksınız. Bir daha ne hasta olacaksınız ne de burnunuz akacak. İşte grip ve enfeksiyonlara karşı koruma sağlayan o mucizevi kür tarifi...

Son dönemlerde sağlıklı beslenme konusuna karşı ilgi giderek arttı. Havaların soğumasıyla birlikte görülen soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklardan korunmak isteyen birçok kişi doğal yöntemlere başvuruyor. Eğer sizde bu hastalıklardan korunmanın yöntemini araştırıyorsanız bu tarif tam size göre. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun her fırsatta tükettiği ve hastalarına önerdiği bu kür ile tüm virüslerden korunacaksınız. Aktarların sakladığı gizli tarif! Her yudumunda vücudunuz baştan aşağı yenilenecek. İşte Osman Müftüoğlu tarafından virüs ve enfeksiyona karşı önerilen kür tarifi...

VİRÜSLERE KARŞI KALKAN OLAN KÜR TARİFİ

Havaların soğumasıyla birlikte birçok hastalık kendini göstermeye başladı. Özellikle son zamanlarda sıkça görülen grip vakaları herkesi korkutmakta. Bir türlü geçmeyen bu gripten kurtulmanın yolu ise bağışıklık sisteminizi güçlü tutmaktan geçiyor. Bunun için düzenli ve sağlıklı beslenmek en önemli şey. Bizde sizler için Osman Müftüoğlu tarafından önerilen ve virüslere karşı kalkan olan kür tarifi ile geldik. Her yudumunda vücudunuz baştan aşağı yenilecek.

OSMAN MÜFTÜOĞLU'NDAN HAYAT KURTARAN FORMÜL

Sağlıklı beslenme üzerine sık sık önerilerden bulunan ve dikkatleri üzerine çeken Osman Müftüoğlu, aktarların gizli sırrını açıkladı. Vücuttaki tüm virüsleri imha ediyor. Bu karışımı kullanın bir daha hasta olmayacaksınız. Hazırsanız tarifi veriyoruz;

kmggfgf-50.jpg

GEREK OLAN MALZEMELER

  • 2 dilim portakal
  • 2 dilim misket limon
  • Taze zencefil
  • Toz zerdeçal
  • Çörek otu

HAZIRLANIŞI

Yukarıda saydığımız malzemeleri bir çaydanlıkta toplayın. Üzerine su ilave edin ve kaynatmaya başlayın. Karışım kaynadıktan sonra bir bardağın içine bal atın ve karışımı ekleyin. Sonrasında afiyetle tüketin. Bu kürü 5 gün düzenli olarak tüketin ve tüm üst solunum yolu enfeksiyonlarından kurtulun.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ NASIL GÜÇLENDİRİLİR?

Bağışıklık sistemi bütün diğer vücut sistemleri ile koordineli çalıştığından sadece beslenmeye değil, bütün sağlık önerilerine ve hijyene dikkat edilmesi önemlidir. Aşağıdaki yaşam tarzı stratejileri bir kişinin bağışıklık sistemini daha güçlü hale getirebilir:

  1. Sigara içmemek,
  2. Düzenli egzersiz yapmak,
  3. Sağlıklı kiloyu korumak,
  4. Alkolden kaçınmak veya aşırıya kaçmamak,
  5. Yeterince uyumak,
  6. Stresi en aza indirmek,
  7. Doğru el yıkama ve ağız hijyeni uygulamak.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN BESİNLER

1- YABAN MERSİNİ

Yaban mersini, bir kişinin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilecek antioksidan özelliklere sahip olan antosiyanin adı verilen bir flavonoid türü içerir. 2016 yılında yapılan bir çalışmada, flavonoidlerin solunum yolunun bağışıklık savunma sisteminde önemli bir rol oynadığı belirlenmiştir. Araştırmacılar, flavonoidler açısından zengin yiyecekler yiyenlerin, üst solunum yolu enfeksiyonu veya soğuk algınlığı alma olasılığının sahip olmayanlardan daha az olduğunu bulmuşlardır.

kmggfgf-51.jpg

Bir başka çalışmada ise kurutulmuş yaban mersininin de flavonoidler açısından zengin olduğu gösterilmiştir. Taze yaban mersinini bazı gurme marketlerde her mevsim bulabileceğiniz gibi kurutulmuş yaban mersinini hemen hemen bütün marketlerde bulabilir, atıştırmalık ya da salatalara ekleyerek tüketebilirsiniz. Bunun haricinde, yaban mersinini kek veya kurabiye gibi tatlılara ekleyip çocukların tüketmesini sağlayabilirsiniz.

2- ZERDEÇAL

Zerdeçal, birçok insanın yemek pişirmede kullandığı, sarı rengiyle bilinen bir baharattır. 2017 yapılan bir incelemeye gör; zerdeçal, içerdiği kurkumin ile antioksidan ve antienflamatuar etkilere sahiptir. Bu nedenle, zerdeçal tüketmek bir kişinin bağışıklık cevabını artırabilir. Zerdeçal tüketirken kurkumin etkinliğini artırmak için karabiber ve zeytinyağı da kullanmak gerekir. Zerdeçalın içeriğindeki kurkumin, bazı bitkisel destek ürünlerinde de kullanılır.

knasss.jpg

3- TATLI PATATES

Patates ülkemizde bolca yetişen ve çok tüketilen bir sebze olsa da, tatlı patates hala çok olarak yaygınlaşmamıştır. Özellikle gurme marketlerden alınabilen 1 orta boy tatlı patates, yaklaşık 100 kalori içermesine rağmen, kişinin A vitamini ihtiyacının %120'sini ve günlük C vitamini ihtiyacının %30'unu karşılar. Tatlı patates ne kadar turuncu olursa o kadar beta karoten içerir. Beta karotenler ayrıca cildin sağlıklı olmasına yardımcı olur ve ultraviyole (UV) ışınlarından kaynaklanan cilt hasarına karşı koruma sağlayabilir.

4- ZENCEFİL

Zencefil çeşitli yemeklerde baharat olarak tüketilebilir, ayrıca tatlılarda kullanılabilir ya da çay olarak içilebilir. Yapılan çalışmalar zencefilin hastalıkları önlemeye yardımcı olan antienflamatuar ve antioksidatif özelliklere sahip olduğunu göstermektedir. Bununla beraber, zencefil üzerinde yapılan çalışmalar halen kısıtlıdır ve hastalıkları etkili bir şekilde önleyip önleyemeyeceğini doğrulamak için daha fazla araştırma gereklidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN