Yaşlanmayı yavaşlatıyor, ömrü uzatıyor: Enerji içeceklerinin vazgeçilmezinden mucize çıktı

Yaşlanmayı yavaşlatıyor, ömrü uzatıyor: Enerji içeceklerinin vazgeçilmezinden mucize çıktı

Bilim insanları, birçok enerji içeceğinde bulunan taurinin yaşlanma sürecini yavaşlattığını ve ömrü uzattığını keşfetti. Hayvanlar üzerinde yapılan ilk araştırma sonucu doğrularken, uzmanlar, insanlar üzerinde deneylerin yapılması gerektiğini söylüyor.

ABD’de yapılan yeni bir çalışmada, hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar, enerji içeceklerinde kullanılan taurin isimli maddenin yaşlanma sürecini yavaşlatabileceğini ve sağlığa katkısıyla ömrü uzatacağını gösterirken, bilim insanları, insanlar üzerinde araştırma yapılması gerektiğini bildirdi.

İNSAN VÜCUDUNDA BULUNUYOR

Araştırmacılar, insanlarda bulunan taurin seviyelerinin yaşla birlikte önemli ölçüde düştüğünü ve artırmanın farelerin ve maymunların sağlığını artırdığını ve hatta farelerin yaşam sürelerini uzattığını buldu.

Taurinin insanlara aynı şekilde etki edip etmeyeceği henüz bilinmezken, bilim insanları, özellikle taurinin vücutta doğal olarak bulunduğu göz önüne alındığında, kanıtların büyük ölçekli bir denemeyi gerektirecek kadar güçlü olduğuna inanıyor.

ABD’deki Columbia Üniversitesi'nde araştırmayı yöneten Dr. Vijay Yadav, "Taurin bolluğu yaşla birlikte azalır ve bu düşüşün tersine çevrilmesi hayvanların daha uzun ve sağlıklı yaşamasını sağlar. Günün sonunda, bu bulgular insanlarla alakalı olmalı" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN