Yeni doğan bebeklerde gaz nasıl çıkarılır?

Yeni doğan bebeklerde gaz nasıl çıkarılır?

Yeni doğan bebeklerde sıklıkla gaz sıkıntısı görülür. Peki yeni doğan bebeklerde gaz nasıl çıkarılır? işte bu sorunun yanıtı.

Yeni doğan bebeklerde gaz sıkıntısı oldukça yaygındır ve bebeklerin rahatlamasına yardımcı olmak için farklı yöntemler uygulanabilir. Peki yeni doğan bebeklerde gaz nasıl çıkarılır?

Yeni doğan bebeklerde gaz nasıl çıkarılır konusunda aşağıdaki önerileri takip edebilirsiniz:

Karnını okşayın

Bebeğin karnını hafifçe okşayarak gazın çıkmasını sağlayabilirsiniz. Karnına saat yönünde yavaş ve hafifçe dairesel hareketler yaparak rahatlatmaya çalışın.

Bebeği kucağınıza alın

Bebeğinizi kucağınıza alarak hafifçe sallayabilirsiniz. Bu, gazın çıkmasına yardımcı olabilir.

Bacaklarını hareket ettirin

Bebeğinizi sırt üstü yatırın ve bacaklarını hafifçe bükerek, bisiklet yapar gibi hareket ettirin. Bu, gazın çıkmasına yardımcı olabilir.

Bebeği dik tutun

Bebeğinizi dik bir pozisyonda tutarak gazın çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için, bebeği kucağınıza dik bir şekilde tutun veya sırtınıza dayayarak hafifçe sallayın.

Emzirme veya biberon verirken dikkat edin

Bebeğinizin emzirme veya biberon verme sırasında fazla hava yutmasını önlemek için, bebeği dik bir pozisyonda tutun ve sık sık emzirin veya biberon verin.

Not: Bebeğinizdeki gaz sıkıntısı devam ediyorsa, doktorunuza danışarak daha uygun tedavi yöntemlerini öğrenebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN