Yıllarca hiç fark etmemişiz! Pırasa, fasulye, ıspanak tüketenler uyarıldı: Evde varsa kontrol edin

Yıllarca hiç fark etmemişiz! Pırasa, fasulye, ıspanak tüketenler uyarıldı: Evde varsa kontrol edin

Evlerde en çok tüketilen sebzelerden olan pırasa, ıspanak gibi sebzelerin çok dikkatli temizlenmesi gerekiyor. Peki en sağlıklı temizleme yöntemi nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Sağlık açısından tüketilen sebzelerin pişirilmeden önce çok dikkatli temizlenmesi gerektiği biliniyor. Uzmanlar sebzelerin nasıl temizlenmesi gerektiği ile ilgili bilgiler verdi. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SEBZELERİN EN SAĞLIKLI TEMİZLENME YÖNTEMİ

Pırasa, ıspanak, fasulye gibi sebzeler en sık tüketilen sebzeler arasında yer alıyor ancak temizlenmeden önce çok dikkat edilmesi gerekiyor. Sağlık açısından sebzelerin en iyi temizlenme yöntemleri uzmanlar tarafından anlatıldı. Pırasa temizlerken şu adımları izlemek gerekiyor; Pırasaların ilk olarak köklerinden ve ucundan iki parmak kalınlığında kesilmesi gerekiyor. Daha sonra uzun uzun kesikler atarak dış kabuğunun çıkarılması gerekiyor. Elinizde kalan kalın tabakayı soğuk su yardımıyla yıkayabilirsiniz. Pırasanın içinde çok fazla toprak bulunduğu için temizlerken çok dikkat edilmesi gerekiyor. Bir diğer iyi şekilde yıkanması gereken sebze de ıspanak.

Pırasa ve Ispanak Temizleme Yöntemleri

Ispanakların iyi temizlenmemesi sebebiyle son zamanlarda zehirlenme vakaları da artış gösteriyor. Ispanakların yıkanmadan önce sirke dolu bir kapta bekletilmesi içindeki toprağın çökmesini sağlamaktadır. Ispanağın en az 10 dakika boyunca sirkeli suda bekletilmesi ve ardından bol suyla yıkanması gerekiyor. Son olarak taze fasulyenin de pişirilmeden önce dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Taze fasulye alırken mat yeşil fasulye kılçıklı veya çok güneş altında kalmış olarak bilinir. Fasulyenin pişirilmeden önce kesinlikle kırılarak çıt sesinin duyulması gerekiyor ve içindeki tanelere bakılması gerekiyor. Eğer fasulye içindeki taneler çok büyükse kartlaşmış anlamına gelmektedir ve bu şekilde pişirilirse yemek midenize oturabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN