Yoğurdu bir de böyle deneyin! Prof. Dr. Canan Karatay dünyanın en basit kürünü tarif etti: Etkisini anında göreceksiniz

Yoğurdu bir de böyle deneyin! Prof. Dr. Canan Karatay dünyanın en basit kürünü tarif etti: Etkisini anında göreceksiniz

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de beslenme alışkanlıklarını değiştirdi. Artık çoğu kişi evinde kendi yaptığı ürünleri tüketiyor. Bu ürünlerin başında da yoğurt geliyor. Sağlıklı beslenme tavsiyeleriyle Türkiye'nin dikkatini çeken Prof. Dr. Canan Karatay, daha sağlıklı olacağı gerekçesiyle yoğurt için yapımı oldukça kolay, özel bir kür tarifinde bulundu. İşte Karatay'ın o basit tarifi...

Pandemi ile birlikte dışarıdan ürün alımı oldukça azaldı. Ev hanımları ekmeğini ve yoğurdunu evde yapmaya başlayarak kendini hem geliştirdi hem de sağlıklı yaşama adım atılmış oldu. Evde kolayca yapılan ürünlerden biri olan yoğurdu tüketirken mutlaka içine bu otu koyun. Bu sayede ishal, soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklardan korunacaksınız. Prof. Dr. Canan Karatay tarafından önerilen bu yöntem ile bağışıklık sisteminizi tavan yapacak.

Herkes tarafından tüketilen ve tadına doyum olmayan yoğurdu yerken mutlaka çörekotu içine atın. Prof. Dr. Canan Karatay'ın gizli kür tariflerinden olan bu yöntem ile ishal, nezle, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıklardan korunacaksınız. Özellikle kış aylarının gelmesi ile birlikte salgın hastalıklar hızla arttı. Bu yöntemi hem kendiniz hem de çocuklarınıza uygulayın. İşte Canan Karatay'ın şiddetle önerdiği o kür tarifi...

CANAN KARATAY ŞİDDETLE ÖNERİYOR

Havaların soğuması ile birlikte grip, nezle, soğuk algınlığı ve ishal gibi hastalıklar hızla arttı. Öksürük ve yüksek ateşle başlayan belirtiler yavaş yavaş tüm vücuda yayılarak bağışıklık sistemini çökertiyor. Bu hastalıklardan korunmanın yolu ise doğal beslenmeden geçiyor. Canan Karatay'ın şiddetle önerdiği bu kür tarifi ile bağışıklık sisteminiz tavan yapacak ve hastalık yanınızdan geçemeyecek bile.

İSHAL VE SOĞUK ALGINLIĞINI ANINDA GEÇİRİYOR

Ülkemizde yoğurt tüketimi oldukça fazla. Peki yoğurdu yerken kuru kuru mu yiyorsunuz? Eğer bu şekilde tüketiyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Canan Karatay'ın özel tariflerinden olan bu yöntem ile yoğurdun faydalarını iki katına çıkaracaksınız. Tek yapmanız gereken yoğurdun içine bir fincan taze çörek otunu eklemeniz. Bu sayede ishal ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunacaksınız.

mklll-6.jpg

ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI NELER?

  • Çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardım eder.
  • Kanserle savaşırken yine destekçininiz olabilir.
  • Sindirim sistemleri sorunlarından şişkinlik giderici bir etki gösterir.
  • Antihistamin gibi bir etkiyle alerjik reaksiyonların azaltılmasında etkili olabilir. Özellikle saman nezlesinde alerjik semptomları iyileştirebilir.
  • Çörek otu ekstratı içeren bir jelin uygulanması akne iyileştirici özellikle gösterebilir.
  • Astım ilaçları kullanılan kişiler, bu ilaçların yanında çörek otu yediklerinde öksürük, hırıltı, solunum ve akciğer şikayetlerinde iyileşme görülebilir.
  • Yine KOAH hastalığı olan kişilerde çörek otu yağı, akciğerleri iyileştirmeye yardımcı olabilir.
  • Diyabet hastalarının her gün çörek otu taneleri ya da çörek otu yağı tüketmeleri kan şekerleri düzeylerinde denge sağlayabilir.
  • Ülsere sebep olabilen helikobakter pilori enfeksiyonunda yine çörek otu tozu tüketmek faydalı olabilir.
  • Sağlıklı kişilerin kan basıncı seviyesini düşürebildiği söylenen çörek otunun yüksek tansiyon için etkili olduğu beklemek doğru değildir.
  • Sperm sayısı ve hareketi üzerinde de olumlu sonuçlar verdiği belirtilir.

EVDE KOLAYCA KENDİ YOĞURDUNUZU YAPIN

Gelelim kıvamı hayranlık uyandıracak yoğurtların yapımına. Bunun için iyi kalitede, taze ve temizliğine güvendiğiniz bir çiğ süte ihtiyacınız olacak. Elinizde böyle bir süt varsa derin bir tencerenin üzerine süzgeç ya da tülbent oturtarak işe başlayın. Sütünüzü bu tülbent ya da süzgeçten geçirin. Yabancı maddelerin bu şekilde üzerinde kalmasını sağlayın.

kmlgfgf.jpg

Tencereyi ocağın üzerine alın. Orta ateşte tahta kaşık yardımıyla sütü havalandırarak (havalandırmaktan kasıt belli bir yönde karıştırırken arada bir sütün bir kısmını kaşığın üzerine alarak yukarıya kaldırıp geri dökülmesini sağlamak) kaynatmaya başlayın. Bu şekilde havalandırarak 6-8 dakika kadar kaynattın. Fokurmaya başlayıp süt yükseldiğinde ocağın altını en kısığa alın ve 10 dakika daha kaynatın. Ardından ocaktan alın ve oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Bu aşama yoğurdu mayalamaktaki en önemli aşama. Çünkü doğru ısıyı yakalayamazsanız yoğurdunuzu mayalamanız zor olacaktır. Eğer termometreniz varsa 42-45 dereceyi gördüğünüzde hemen mayanızı ilave edin. Ancak termometreniz yoksa serçe parmağınızı sütün kenarına hafifçe daldırın. Parmağınızı yakmayan bir ısı hissediyorsanız ne tamamen soğuk ne de tamamen sıcaksa mayalanma vakti gelmiş demektir. Maya miktarını da 1 litre süte 1 yemek kaşığı dolusu (tepeleme yemek kaşığı) maya olarak düşünebilirsiniz. Dilerseniz içine bir miktar şeker ya da tuz da ilave edebilirsiniz. Mayanızı bir kabın içine koyun ve bir miktar süt ilave ederek güzelce karıştırın. Ardından bu karışımı sütün içerisine ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Hemen ardından yoğurdu mayaladığınız kabı sarıp sarmayalın ve kapağını da güzelce kapatın. Oda sıcaklığında ortalama 6-8 saat arası mayalandırmaya bırakın. En ideali eğer vaktiniz varsa 1 gece mayalandırmak. Eğer çok soğuk bir havada mayalandırma işlemini gerçekleştirmeye çalışıyorsanız, 40 derecede 15-20 dakika ısınmış, ardından birkaç dakika soğumaya bırakılmış fırının orta rafına yoğurt kabınızı yerleştirin. Soğuk havalarda bu şekilde mayalandırma işlemini hızlandırmış olacaksınız. Mayalanınca dolaba kaldırın. Soğuduktan sonra yoğurtlarınız tüketilmeye hazır!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN