Yumurtaların üzerindeki numaralar ne anlama geliyor? Yumurtaların üzerindeki sayıların anlamları

Yumurtaların üzerindeki numaralar ne anlama geliyor? Yumurtaların üzerindeki sayıların anlamları

Hemen hemen herkesin dikkatini çeken yumurtaların üzerindeki numaraların ne anlama geldiği merak edilmektedir. 0,1,2,3 gibi numaralar kimileri tarafından merak ediliyor. Peki, yumurtaların üzerindeki numaraların anlamı ne? İşte detaylar…

Son zamanlarda fiyatı düzensiz bir şekilde bir inen bir çıkan yumurtalardan hangilerinin organik, hangisinin daha sağlıklı olduğunu anlamamız pekte mümkün olmuyor. Fakat Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan yeni kodlama sistemiyle artık yumurtaların kalitesini öğrenmemiz mümkün. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yetiştirme metodu kodu’nu hayata geçirdi. Yeni döneme girilen yumurta satışında üzerinde kod olmayan yumurtaların satışı yasaklandı.

yumurta

YUMURTALARDA YETİŞTİRME METODU KODU

Yetiştirme metodu kodu, işletme ve kümes numarası önüne organik yetiştiricilik için sayı kodlarına ayrıldı. Verilen kodlama sisteminde hangi yumurtanın daha sağlıklı olduğu, hangi yumurtanın organik olduğunu bilmeniz artık mümkün. Fakat bunu bilmek için kodlama sisteminde kullanılan numaraların ne anlama geldiğini bilmeniz oldukça önemli.

yumurta

0 NUMARALI KOD

Eğer bir yumurtanın üzerindeki kod sıfır numarasıyla başlıyorsa, bu o yumurtanın organik bir şekilde yetiştirildiğini ifade eder.

Tavuğa verilen yem organiktir ve tavuğa hiçbir şekilde hormon uygulanmadığı anlamına gelmektedir. Yumurtalar arasında en sağlıklı olanı ve en pahalı olanıdır.

yumurta

1 NUMARALI KOD

Eğer bir yumurtanın üzerindeki kod 1 numarasıyla başlıyorsa, bu o yumurtanın gezen tavuk yumurtası olduğu anlamına gelmektedir.

Tavuğun rahatça gezdiği bir alanda yetiştirildiği anlamına gelmektedir.

Ama bu tavuklara hormon ya da GDO'suz yem kısıtlaması gibi bir durum söz konusu değildir.

yumurta

2 NUMARALI KOD

Eğer bir yumurtanın üzerindeki kod 2 numarasıyla başlıyorsa, bu o yumurtanın kümes içinde dolaşan tavuktan çıktığı anlamına gelmektedir. Bu tavuklar için kümes alanı düşünmeyin. Buradaki tavuklar belirli bir alan içinde rahatça hareket etmektedirler. Yine bu koda sahip olan yumurtaların çıktığı tavuklarda yem ve hormon konusunda bir kısıtlamaları yoktur.
yumurta

3 NUMARALI KOD

Eğer bir yumurtanın üzerindeki kod 3 ile başlıyorsa, bu o yumurtanın kafeste büyüyen tavuktan çıktığı anlamına gelmektedir. Bu yumurtaya en sağlıksız yumurta dememiz mümkün.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN