Zerdeçalı bir de böyle deneyin! Bir deneyen ‘Dünya varmış’ diyor: Burun spreylerine veda edeceksiniz…

Zerdeçalı bir de böyle deneyin! Bir deneyen ‘Dünya varmış’ diyor: Burun spreylerine veda edeceksiniz…

Kış soğuklarının bastırmasıyla birçok kişi de grip, nezle ve soğuk algınlığı ile mücadele etmeye başladı. Bunun üzerine bir de alerjisi eklenenler ise burun akıntısıyla başa çıkmakta zorlanıyor. Ancak evde uygulayacağınız birkaç basit yöntemle rahatsız edici bu durumu hafifleterek sağlığınızı da koruma altına alabilirsiniz…

Soğuk havaların etkisini artırmasıyla birlikte herkes grip, nezle ve alerji sorunlarıyla mücadele ediyor. Özellikle burun akıntısı şikayeti olanlar ise bu beladan bir türlü kurtulamamaktan yakınıyor. Ancak, burun akıntısını evde doğal yöntemlerle kesmek oldukça basit. İhtiyacınız olan sadece birkaç malzeme...

SARIMSAK VE ŞEKER İKİLİSİ

4 diş sarımsağı küçük parçalara ayırın ve cezvede kaynattığınız 1 bardak suyun içerisine ekleyin. Ardından bir miktar şeker ilave ederek gün içerisinde 2 defa tüketin. Bu karışım burun akıntınızı bir süre sonra kesecektir. Ayrıca, gün içinde sade sarımsak tüketmek de burun için etkilidir.

zerdecalin-burun-tikanikligina-faydasi-1.jpg

ZERDEÇALIN MUCİZEVİ ETKİSİ

Antiviral, antibakteriyel ve antiinflamatuar özellikleri olan zerdeçal, burun akıntısı gibi sorunlara karşı oldukça etkilidir. 1 su bardağı sıcak sütün içerisine 1 çay kaşığı toz zerdeçal koyarak tüketebilirsiniz.

Bu karışım burun akıntısı, soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrısı gibi şikayetler için birebirdir.

zerdecalin-burun-tikanikligina-faydasi-2.jpg

BUHAR BANYOSU

Bitmek bilmeyen burun akıntısına kesin çözüm olan yöntemlerden biri de buhar banyosudur. Su kaynatarak ısıya dayanıklı bir kaba alın ve başınızı buharın üzerine koyun. 30 dakika boyunca nefes alarak verin. Bu yöntem de tıkanan burnunuzun kısa sürede açılmasını ve rahatlamanızı sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN