Zeytinin çekirdeğini çöpe atmak yerine bunu yapın! Öyle bir şeye iyi geliyor ki... Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu duyurdu

Zeytinin çekirdeğini çöpe atmak yerine bunu yapın! Öyle bir şeye iyi geliyor ki... Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu duyurdu

Kullandıktan sonra çöpe attığımız bir çok madde aslında hayatımızı değiştirebilir. Bunlardan biri de kahvaltıda yediğimiz zeytinlerin çekirdekleri. Zeytin çekirdekleri insan sağlığı açısından öyle faydaları var ki öğrenenler bir daha çöpe atmıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, 'zeytin çekirdeklerini sakın çöpe atmayın' diyerek önemli uyarılarda bulundu...

Boğaz ağrısı ve bademcik iltihabı gibi sorunlar, özellikle soğuk hava koşullarında sıkça karşılaşılan sağlık problemleri arasındadır. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bu tür sağlık sorunlarına karşı doğal ve etkili bir çözüm önerdi: Zeytin çekirdeği.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, zeytin çekirdeklerini çöpe atmak yerine kullanarak boğaz ağrısı ve bademcik iltihabına çözüm sağlayabileceğimizi belirtti. Saraçoğlu'na göre, zeytin çekirdeklerini iyice ezdikten sonra bir tülbente koyup boğaz bölgesine sarıldığında, bu rahatsızlıklara karşı oldukça etkili oluyor.

GÜNDE İKİ KERE KULLANIN

Bu yöntemin sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa uygulanması gerektiğini ifade eden Saraçoğlu, böylelikle boğaz ağrısının ve bademcik iltihabının hafifleyeceğini ve zamanla tamamen geçeceğini belirtti.

Bu basit ve doğal yöntem, hem ekonomik hem de çevre dostu bir çözüm sunuyor. Zeytin çekirdeklerini çöpe atmak yerine, bu şekilde değerlendirmek hem sağlığımıza fayda sağlıyor hem de atık miktarını azaltıyor.

Özellikle kimyasal ilaçlara alternatif arayanlar için bu yöntem, oldukça umut verici görünüyor. Ancak her durumda, boğaz ağrısı ve bademcik iltihabı gibi sağlık sorunları yaşayan kişilerin, öncelikle bir sağlık profesyoneli ile görüşmeleri önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN