Salih Müslim kimdir, nereli, kaç yaşında? Salih Müslim yakalandı mı?

Salih Müslim kimdir, nereli, kaç yaşında? Salih Müslim yakalandı mı?

Terör örgütü PKK/YPG elebaşlarından Salih Müslim'in öz yeğeni Dalya Mahmut Müslim'in, yürütülen çalışmalar sonucu Mersin'de emniyet güçlerine teslim olduğu öğrenildi. Haberin ardından 'Salim Müslim kimdir?' ve 'Salih Müslim yakalandı mı?' sorularının yanıtları vatandaşlar tarafından merak edildi. PKK'lı Salih Müslim için Türkiye tarafından kırmızı bülten çıkarılsa da Interpol tarafından iptal edilmiştir. İçişleri Bakanlığı, Müslim'in başına 4 milyon TL ödül koymuştur. Detaylar haberimizde...

'Salih Müslim kimdir, nereli, kaç yaşında?', 'Salih Müslim yakalandı mı?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. 2 yıl önce İçişleri Bakanlığı'nın terör suçlarından arananların yer aldığı kırmızı listeye 44, mavi listeye 26, yeşil listeye 34, turuncu listeye 37, gri listeye 89 yeni isim eklenmiş ve 4 milyon TL ödüllü kırmızı listeye eklenenler arasında terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden biri olan Salih Müslim de yer almıştır. Salih Müslim'in yeğeni Mahmut Müslim, emniyet güçlerinin ikna çalışmaları sonucu Mersin'de güvenlik güçlrine teslim olmuştur. İşte detaylar...

SALİH MÜSLİM KİMDİR?

3 Mart 1951 tarihinde Suriye'nin Halep şehrinin Aynel Arab (Kobani) bölgesinde bulunan Şeyran köyünde dünyaya geldi. Çiftçilikle uğraşan ailesi Barazi aşiretine mensuptur. Baraziler Erzurum dahil Türkiye'ye de yayılmış büyük bir aşirettir.

Lise öğrenimini Halep'te tamamlayan Müslim, daha sonra İstanbul'a gitti. 1977 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Ardından İngilizcesini ilerletmek için Londra'da çalışan doktor abisinin yanına gitti.

Daha sonra Suudi Arabistan'ın milli petrokimya şirketi Petromim'de bir dönem mühendis olarak çalıştı. 1998 yılında Kürdistan Demokrat Partisi'nin Suriye kolu olan Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'ne katıldı. 2003'de bu partiden ayrılarak Demokratik Birlik Partisi'ne (PYD) katıldı. 2010 yılında bu partinin lideri oldu.

Salih Müslim, Beşar Esad yönetimi tarafından 2003 yılında mahkum edildi. Ancak kısa bir süre sonra serbest bırakıldı. 2010 yılında Irak'a kaçan Müslim, 2011'de yeniden Suriye'ye dönerek, buradaki olaylarda aktif rol oynadı.

Salih Müslim, Ayşe Efendi ile evlidir. Shervan Müslim adında bir oğlu vardı. Shervan, 9 Ekim 2013 tarihinde Telabyad'ta silahlı bir çatışmada El Kaide'ye bağlı keskin nişancılar tarafından öldürüldü. Müslim'in biri kız 4 çocuğu daha vardır.

SALİH MÜSLİM KAÇ YAŞINDA?

1951 doğumlu olan PKK yöneticisi, 2020 yılı itibariyle 69 yaşındadır.

SALİH MÜSLİM YAKALANDI MI?

İçişleri Bakanlığı'nın başına 4 milyon TL ödül koyduğu Salih Müslim için kırmızı bülten çıkarılmıştır. Fakat 2019 yılında Interpol tarafından bu karar iptal edilmiş ve terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticisi Salih Müslim'in seyahat engeli kalmıştır.

Anadolu Ajansı, Salih Müslim'in 2018 yılında Çek Cumuriyeti'nin başkenti Prag'da yakalandığı dair haber yayımlasa da PKK'lı sözde yöneticinin yakalanmadığı ortaya çıkmıştır. Salih Müslim halen Türkiye tarafından aranmaktadır.

SALİH MÜSLİM'İN YEĞENİ MAHMUT MÜSLİM KİMDİR?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN