Samsun'da durum çok vahim! Böyle giderse vaka yükü kaldırılamaz

Samsun'da durum çok vahim! Böyle giderse vaka yükü kaldırılamaz

Türkiye'de koronavirüs salgınında günlük ölüm sayısı dün 188 ile salgın başından beri en yüksek seviyeye çıktı. Vaka sayılarının tırmanışa geçtiği Samsun için ise Vali Dağlı'dan kritik açıklama geldi: Vaka yükü, kaldırılamaz bir noktaya doğru ilerliyor.

Türkiye'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dün 188 kişi hayatını kaybetti, 31 bin 219 yeni vaka tespit edildi. 6 bin 514 kişi de hastaneye kaldırıldı. Ölü sayısı salgının başından bu yana en yüksek günlük ölüm sayısı olarak kayıtlara geçti.

Salgınla mücadele kapsamında yeni tedbirler de hayata geçirildi. Ülke genelinde hafta içi kısmi, hafta sonu ise tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Tedbirlerin vaka artış hızını düşürmesi amaçlanırken, vakaların tırmanışa geçtiği Samsun'dan endişelendiren açıklama geldi.

'EĞER BUNU BAŞARAMAZSAK...'

Vali Zülkif Dağlı, koronavirüsle mücadele ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Koronavirüsle mücadelenin Samsun halkının ve tüm kamu kurumlarının tek gündemi haline geldiğini söyleyen Vali Dağlı, “İl olarak koronavirüs yayılımı anlamında oldukça kritik günlerden geçiyoruz. Bu nedenle işimizi, gücümüzü, tüm mesaimizi koronavirüsle mücadeleye ayırdık. Mücadelemizin odak noktasını sağlık hizmetlerimizin devamlılığını korumak oluşturuyor. Bunu sağlayabilmek için virüs yayılımını halkımızla birlikte durdurmak zorundayız. Eğer bunu başaramazsak ilimizde daha sıkıntılı tabloların ortaya çıkması maalesef kaçınılmaz. Tüm çabamız virüsü kontrol altına alarak, Samsun’u yeniden virüsle mücadelede Sağlık Bakanlığı tarafından örnek gösterilen bir il haline getirmek” diye konuştu.

samsun-valisi-vaka-yuku-artik-kaldirilamaz-bir-noktaya-ilerliyor-5917-dhaphoto9.jpg
Samsun Valisi Zülkif Dağlı

‘VAKA YÜKÜ KALDIRILAMAZ NOKTAYA İLERLİYOR’

Kentte vaka sayılarının hızla artmaya devam ettiğini ve bu tablonun herkesi endişelendirdiğini kaydeden Vali Dağlı, şunları dedi:

“Anlık olarak ilimizdeki durumu takip ediyoruz. Artan vaka sayısı karşısında alınması gereken sağlık önlemleri ve planlamalar konusunda Sağlık İl Müdürlüğümüzle sürekli irtibat halindeyiz. Ancak görünen o ki, il merkezimizde ve bazı ilçelerimizde vaka yükü, artık kaldırılamaz bir noktaya doğru adım adım ilerliyor. Bu tablonun ortaya çıkmaması için ilk etapta bu bölgelerdeki hastanelerimizde yoğun bakım yatak sayılarımızı artırdık ve artırmaya devam ediyoruz. Bu yükü dağıtmak için Asarcık, Kavak gibi ilçe hastanelerimizi de daha aktif olarak devreye sokma noktasında planlamalarımızı yapıyoruz. İlimize bir bütün şeklinde bakarak özel hastane, kamu ayırımı olmadan tüm sağlık kaynaklarımızı pandemiyle mücadelede ortak olarak kullanıyoruz”

‘HALA BAŞSAĞLIĞI YA DA AİLE İÇİ ZİYARET KAYNAKLI BULAŞLAR VAR'

Gerçekçi olmaları gerektiğini vurgulayan Vali Dağlı, kent genelinde hala başsağlığı ya da aile içi ziyaret kaynaklı bulaşların yaşandığını belirterek, “Maalesef bu vaka artış trendi devam eder ve önlemlere uymamaktaki ısrarımız sürerse yoğun bakım yatak sayımızı ne kadar artırırsak artıralım önümüzdeki dönemde bu anlamda sorun yaşamayacağımızı kimse garanti edemez. Herkesin bu durumu görüp, kendini durdurması, sınırlaması, kurallara ve önlemlere koşulsuz olarak uymayı toplumsal bir görev edinmesi gerekiyor" sözlerini kaydetti.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı güncel verilere göre, Türkiye'de Kovid-19 salgını nedeniyle bugün 188 kişi hayatını kaybetti, 31 bin 219 yeni vaka tespit edildi. 6 bin 514 kişi de hastaneye kaldırıldı. Ağır hasta sayısı 5 bin 190 oldu, son 24 saatte 4 bin 485 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 404 bin 727'ye yükseldi.

KOCA: DAHA SIKI TEDBİRE İHTİYACIMIZ VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yapığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Daha sıkı korunma ve daha sıkı tedbire ihtiyacımız var. Mücadeleyi birlikte sürdürmek zorundayız. Tedbirlere uyarak mücadeleye destek olun."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılan kabine toplantısının ardından, "hafta içi her gün saat 21.00 ile sabah 05.00 ve cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması getirildiğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN