Sanal ödeme sistemleri gelişiyor

Sanal ödeme sistemleri gelişiyor

Bitcoin'le hayatımıza girmeye başlayan sanal paraların yanında şimdi de sanal ödeme platformları devreye giriyor. Ülkemizde geliştirilen platformlardan bir tanesi de Blockchainarmy.com adlı uygulama. Blockchainarmy, profesyonel finans ve dijital para uzmanlarının ihtiyaçları üzerine odaklanmış bir platform.

Günümüz bankacılığına ek olarak son zamanlarda dünyada çeşitli sanal ödeme ve ticari işlem platformları kuruluyor. Şirketlere; yurt dışı ödeme, Fx işlemleri gibi işlemler için alternatifler sunan oluşumlar artık ülkemizde de faaliyet göstermeye başladı.

Bankacılığın yetersiz ya da pahalı kaldığı durumlarda daha alternatif çözümler gerekiyor. Kripto paranın taraftarları uzun zamandır Bitcoin'in bu sorunları çözebileceğini iddia etmekteler ancak kripto paralar ile yapılan işlemlerin dünya çağına hacminin artması, kripto para kullanımda çeşitli sorunları da beraberinde getiriyor. 10 dakikalık bir işlem tamamlanma süreci olan Bitcoin işlemleri ancak sisteme aşırı yüklenme olmadığı zamanlarda gerçekleşiyor. Ayrıca, herhangi bir perakende işletmesinde Bitcoin nadiren kabul edilmekte.

Dijital varlıklar ile uluslararası ticaret yapmak, çapraz para ödemeleri gerçekleştirmek olsun; özellikle gelişmekte olan piyasalarda olmak üzere küresel ekonominin büyümesi açısından büyük öneme sahipler.

Bunun gibi sorunlar üzerinde ülkemizde geliştirilen platformlardan bir tanesi de Blockchainarmy.com adlı uygulama. Blockchainarmy, profesyonel finans ve dijital para uzmanlarının ihtiyaçları üzerine odaklanmış bir platform. Varlık ticareti sürecini de içinde barındıran bir ticaret ve ödeme uygulaması. Blockchainarmy, dijital para ticaretini erişilebilir, hızlı ve tamamen güvenli hale getirme amacı ile giderek artacak olan bir sürecin ülkemizdeki ilk adımı. Sistem ayrıca blok zinciri hizmetleri de sunmakta.

19-08/24/erol-user.jpg

Blockchainarmy.com kurucusu Erol User

Platformun büyük bir ilgi gördüğünü belirten Kurucu Başkan Erol User "Şu anda, mesela bir Türk firması, Çin Renminbi'sine ihtiyaç duyacak olan Çinli ortaklarına Türk Lirası ile ödeme yapmak için ABD doları almak zorunda. Blockchainarmy kanalı ile Türk şirketi, Türk Lirası'yla doğrudan dijital renminbi satın alacak ve Çin renminbisini birkaç saniye içinde ortağına gönderecektir" sözleriyle sistemin avantajlarını anlattı.

Blockchain ve sanal paralar hakkında kitaplar kaleme alan User, modern bankacılığın 'kripto para çağı'nda ister istemez değişikliğe uğrayacağını, önümüzdeki dönem için kaçınılmaz olarak yeni uygulamaların hayata geçeceğini de sözlerine ekledi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN