Schumacher’in rekorunu İstanbul’da ‘sollayacak’

Schumacher’in rekorunu İstanbul’da ‘sollayacak’

Pilotlar Intercity İstanbul Park’ta ilk antrenman turlarını attı. Zorlu İstanbul pistinde Lewis Hamilton, Michael Schumacher’in rekoruna ortak olabilmek için piste çıkacak.

Mercedes’in Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton, Türkiye Grand Prix’sinde şampiyonluğunu ilan etmesi halinde Schumacher’in rekoruna ortak olacak. Hamilton, İstanbul’da en yakın rakibine karşı 78 ve üstü puan farkıyla ayrılması durumunda bitime 3 etap kala şampiyonluğa ulaşacak.

Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix’sinde Alman Michael Schumacher’in rekoruna ortak olabilmek için piste çıkacak. Hamilton, Intercity İstanbul Park’ta hafta sonu düzenlenecek müsabakada şampiyonluğa ulaşması halinde Schumacher’in 7 kezle “Formula 1’de en fazla şampiyonluk yaşayan pilot” rekorunu egale edecek.  

Sürücüler klasmanında 282 puanla zirvede bulunan Hamilton, Türkiye Grand Prix’sine en yakın rakibi Valtteri Bottas’ın 85 puan önünde şampiyonluk için büyük bir avantajla başlayacak. Lewis Hamilton, Formula 1’de şu ana kadar 6 kez zafere uzandı. Formula 1’de 2007’deki ilk sezonunu Kimi Raikkonen’in bir puan gerisinde bitirerek şampiyonluğu kaçıran Hamilton, mutlu sona ulaşmak için fazla beklemedi.  

Hamilton, 2008’deki ikinci yılında ilk şampiyonluğunu yaşadı. İkinci şampiyonluğu için 6 yıl bekleyen Hamilton, 2014’ten itibaren Formula 1’e damga vurdu. 

Büyük Britanyalı pilot, 2008’den sonra 2014, 2015, 2017, 2018 ve 2019 sezonlarında da sezonu şampiyon tamamladı. Hamilton, İstanbul’da şampiyonluğunu ilan etmesi durumunda üst üste 4, toplamda 7. zaferini kazanacak.  

Hamilton, 2020 sezonunun 14. etabı Türkiye Grand Prix’sine kadar 9 yarış galibiyeti elde etti. Tecrübeli sürücü, bu sezon İtalya’da iki, Avusturya, Macaristan, Büyük Britanya, İspanya, Belçika, Almanya ve Portekiz’de birer yarış kazandı.  

Avusturya ve Rusya’da Mercedes’ten Fin pilot Bottas, Büyük Britanya’da Red Bull’dan Hollandalı Max Verstappen ve İtalya’da AlphaTauri’den Fransız Pierre Gasly, yarış galibiyeti yaşadı.   

İSTANBUL'A ÖZEL KUPA 

Formula 1’de sezonun 14. yarışı olan DHL Türkiye Grand Prix’si için özel kupa hazırlandı. Intercity İstanbul Park tarafından özel olarak tasarlatılan şampiyonluk kupası, Türk kültüründen izler taşıyor. Metalik gri ve bronz renginde, 5 kilo ağırlığında ve 50 santimetre yüksekliğe sahip kupanın üzerinde Galata Kulesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gibi İstanbul’un sembol yapılarının yanı sıra lale figürleri de yer alıyor. İstanbul yazısının özel olarak işlendiği kupanın üst bölümünde ise ay ve yıldız motifleri bulunuyor. Formula 1’de Türkiye Grand Prix’i bugünkü sıralama yarışının arından yarın koşulacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN