Sean Connery kimdir ve neden öldü? James Bond filmleriyle tanınan aktör hayatını kaybetti

Sean Connery kimdir ve neden öldü? James Bond filmleriyle tanınan aktör hayatını kaybetti

James Bond filmleriyle tanınan Sean Connery’in 90 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı. Yıllarca yayınlanan ve tüm dünyaca tanınan James Bond filminin baş aktörü Sean Connery’nin ölümü, sevenlerini yasa boğdu.

‘Yaşayan En Büyük İskoç ve İskoçya’nın ‘Yaşayan En Büyük Ulusal Hazinesi’ olarak bilinen Sean Connery, gençlik yıllarında futbolculuk ve oyunculuk arasında kaldı. James Bond'u ilk canlandıran aktör Sean Connery, futbol kariyerinde de umut vaadederken, oyunculuğu seçti ve tüm dünya tarafından tanınmayı başardı.

SEAN CONNERY NEDEN ÖLDÜ?

İngiliz basını ailesinin Connery’nin ölüm haberini doğruladığını fakat ölüm nedeni ile ilgili bir bilgi paylaşmadığını aktardı.

SEAN CONNERY KİMDİR?

Uzun boylu, yakışıklı ve kaslı İskoç aktör Sean Connery, en çok 1962 ile 1983 yılları arasında yedi filmde başrol oynadığı, son derece başarılı film serisinde James Bond karakterini canlandıran isim olarak biliniyor. Bazıları böyle bir kariyerin belirleyici rol olduğuna inanıyordu. Ancak, kendi adına birçok harika filmle neslinin en önemli film oyuncularından biri olduğunu gösterdi.

Sean Connery, 1988'de Dokunulmazlar'da (1987) İrlandalı bir polis rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü'nü kazandığında geniş kitlelerce tanınmaya başladı.

Connery, ‘Yaşayan En Büyük İskoç’ ve ‘İskoçya'nın Yaşayan En Büyük Ulusal Hazinesi’ olarak seçildi. 1989'da People dergisi tarafından ‘Yaşayan En Seksi Adam’ ilan edildi ve 1999'da 69 yaşında ‘Yüzyılın En Seksi Adamı’ seçildi.

James Bond karakterine hayat veren ilk isim olan Connery, 1962 ile 1983 yıllarında 7 defa ‘007’ filminde başrol oynadı.

KRALİÇE ‘SİR’ UNVANI VERDİ

Ünlü aktör Sean Connery, The Untouchables’taki rolüyle 1988'de  ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ kategorisinde Oscar almıştı.

Ağustosta  90. yaşını kutlayan Sean Connery, 2000'de Kraliçe Elizabeth tarafından şövalye ilan edilerek ‘Sir’ unvanı almıştı.

sean-connery-kimdir-ve-neden-oldu-james-bond-filmleriyle-taninan-aktor-hayatini-kaybettiiiii.jpg

Thomas Sean Connery, 25 Ağustos 1930'da Edinburgh, Fountainbridge'de doğdu. Annesi Euphamia C. Maclean bir temizlikçiydi ve babası Joseph Connery bir fabrika işçisi ve kamyon şoförüydü. Ayrıca Edinburgh'da sıvacı olarak çalışan Neil Connery adında bir erkek kardeşi bulunuyor. İrlandalı ve İskoç asıllıdır. 

sean-connery-kimdir-ve-neden-oldu-james-bond-filmleriyle-taninan-aktor-hayatini-kaybetti.jpg

OYUNCULUKLA FUTBOLCULUK ARASINDA KALDI

Oyunculuğa başlamadan önce Sean'ın sütçü, kamyon şoförü, işçi, Edinburgh College of Art için sanatçı modeli, tabut parlatıcı ve vücut geliştirmeci gibi birçok farklı işi vardı. O da Kraliyet Donanması'na katıldı, ancak daha sonra tıbbi sorunlar nedeniyle taburcu edildi. 23 yaşında profesyonel futbolcu ya da oyuncu olma arasında bir seçim yapmış ve sporda çok umut vaat etmesine rağmen oyunculuğu seçmiş ve daha akıllı hareketlerinden biri olduğunu söylemişti.

No Road Back (1957), Sean'ın ilk büyük film rolüydü ve bunu, ITV Television Playhouse: Anna Christie (1957), Macbeth (1961) ve Anna Karenina gibi TV için yapılmış birkaç film izledi. Dizilerinde konuk oyuncuların yanı sıra Cehennem kargoları (1957), Ölmeyen aşk (1958), Darby O'Gill and the Little People (1959) ve The Frightened City (1961) gibi filmlerde konuk oyuncu olarak yer aldı. 1962’de En Uzun Gün'de (1962) birçok başka yıldızla birlikte oynama fırsatı buldu.

Büyük atılımı, 1962'de Doktor No'da (1962) gizli ajan James Bond rolünü aldığında geldi. James Bond'u altı filmde daha oynadı: Rusya'dan Sevgilerle (1963), Altınparmak (1964), Yıldırım Harekâtı (1965), İnsan İki Kere Yaşar (1967), Ölümsüz Elmaslar (1971) veİnsan gibi yasa (1983).,

OYNADIĞI FİLMLER

Bond filmlerinin başarısı sırasında ve sonrasında aktör olarak başarılı bir kariyeri sürdürdü ve Alfred Hitchcock'un da dahil olduğu filmlerde rol aldı. Hırsız Kız (1964), The Hill (1965), Sark ekspresinde cinayet (1974), The Man Who Would Be King (1975), Rüzgârın sesi (1975), Zaman Haydutları (1981), İskoçyalı (1986), Gülün adı (1986), Indiana Jones Son Macera (1989), Kızıl Ekim (1990), Yükselen Güneş (1993), Kaya (1996), Forrester'ı Bulmak(2000) ve Muhteşem kahramanlar (2003).

Sean Connery, 1962'de aktris Diane Cilento ile evlendi ve 11 Ocak 1963'te Jason Connery adında bir oğlu oldu. Çift Şubat 1971'de ayrıldı ve kısa zaman sonra boşandı. Sean daha sonra Jill St. John, Lana Wood, Magda Konopka ve Carole Mallory ile birlikte oldu. 

1975'te Micheline Roquebrune ile evlendi. Sean’ın Micheline ile olan evliliği sayesinde üç üvey çocuğu da bulunuyor. Aynı zamanda bir dede. Oğlu Jason ve eski karısı aktris Mia Sara’nın 1997'de Dashiell Connery adında bir oğlu oldu.

sean-connery-kimdir-ve-neden-oldu-james-bond-filmleriyle-taninan-aktor-hayatini-kaybettii.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN