Sebastian Kurz: Avrupa Birliği Türkiye'ye yaptırım uygulamalı

Sebastian Kurz: Avrupa Birliği Türkiye'ye yaptırım uygulamalı

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini iddia ederek Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yaptırım uygulaması gerektiğini söyledi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin Doğu Akdeniz krizindeki tutumunu değiştirmemesi durumda yaptırımları gündemine alması gerektiğini söyledi.

DPA'nın haberine göre Kurz, "İnsan haklarını ve Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ın egemenliğini tehdit etmeye devam etmesi durumunda Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yaptırım uygulaması gerekiyor" dedi.

"MÜLTECİLERİ SİLAH OLARAK KULLANIYOR"

Geçen günlerde Alman gazetesi Handelsblatt'a konuşan Kurz, AB sınırlarının korunması ve Yunanistan ile tam dayanışma içinde olunması gerektiğini savunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "mültecileri silah olarak kullanmakla" suçlamıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu açıklamalara tepki göstererek, "Avrupa Birliği (AB) ve değerlerine asıl büyük tehdit Kurz’un temsil ettiği çarpık ideolojidir" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN