Mansur Yavaş'tan 'sahte senet' iddialarına cevap

Mansur Yavaş'tan 'sahte senet' iddialarına cevap

CHP Ankara Büyükşehir Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkındaki 'sahte senet' iddiaları hakkında açıklama yaptı. Yavaş "Senet davasında mağdur benim. Hakkımda verilmiş bir ceza kararı yok" dedi. Yavaş, Necmettin Kesgin'e de istismarcı suçlamasında bulunarak AK Parti'ye yönelik olarak "Seçim uğruna bir sahteciye bu imkanı vermek utanç vesikasıdır. Bu çocuk istismarcısını kurtarmaya mı çalışıyorsunuz?" diye konuştu.

CHP Ankara Büyükşehir Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkındaki 'sahte senet' iddiaları hakkında açıklama yaptı. Yavaş "Senet davasında mağdur benim. Hakkımda verilmiş bir ceza kararı yok" dedi. Yavaş, senedi kendisinin düzenlemediğini, bir firma çalışanının yaptığı sahtecilik nedeniyle mağdur olduğunu söyledi. Yavaş, avukatlığını yaptığı şirketten alacaklı olduğunu ancak şirket elemanın bu ödemeyi alıp kaçması nedeniyle yapılan inceleme sırasında bu elemanın senetteki imzasının sahte olduğunun ortaya çıktığını belirtti.

Yavaş'ın açıklamasından satır başları şöyle: 

Ankara halkının iradesi arkamızda oldukça hiçbir komplo bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Gerek haberi yapan gazete ve bu gazete ve haberlere dayanarak kasıtlı olarak adil yargılamayı etkilemek isteyen başta Özhaseki ve Ömer Çelik olmak üzere haberi yapanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Başkanlık yarışının başlamasından itibaren Ankara seçmeninden gördüğümüz büyük ilgi ve anketlere yansıyan fark rakibimiz tarafından olgunlukla karşılanamamış çeşitli yalan beyanlarla bu gerçeğin önüne geçilmek istenmiştir.

Türkiye'de şeffaflık ilkesi gereği şeffaflık beyannamesini ilk imzalayan belediye başkanı benim. Bunun arkasında mal beyanında bulunmam ayrıca 1994'ten beri kamu görevi yapan rakibimin de mal beyanında bulunmasını istemem şu anda içinde bulunduğumuz iftira kampanyasına sebep olmuştur. Mal beyanından kaçmak için sığınılan bu yöntem asla bu talebimizden geri adım attırmayacaktır. Rakibimizin farkı kapatamamanın verdiği eziklikle bundan sonra hangi kumpaslara başvuracağı maalesef meşhuldür.

"BURADA ASIL MAĞDUR BENİM"

Rakibimizin can simidi gibi sarıldığı bu şahıs resmi evrakta sahtecilik şantaj suçlarından hapis cezası almış bir suçludur. Bu şahıs avukatlığını yaptığım şirketin şahsıma yapmak istediği ödemeyi alıp kaçmış daha önceden şahsıma bırakmış olduğu senedi icraya vermemiz sonucunda bu şahsın senetteki imzasının sahte olduğu ortaya çıkmıştır. Yani burada asıl mağdur benim. Avukatlığını yaptığım şirketin bu konuda herhangi bir itirazı olmayıp bu sahteci şahıs hakkında şirketi dolandırdığından dolayı onlar da suç duyurusunda bulunmuşlardır. Bir suçun mağdurunu suçlu ilan etmek hangi çirkef zihniyetin ürünüdür? Nasıl başarıyorlar bunu?'

"BİR SAHTECİYE İMKAN VERMEK UTANÇ VESİKASIR"

Seçim uğruna bir sahteciye bu imkanı vermek bir utanç vesikasıdır. Ona bu imkanı verenlerin yüzlerine silemeyecekleri bir kara leke olarak yapışmıştır. 'Bilmeyerek bu suçlamaları Mansur Yavaş'a yönelttik' diyorsanız kötü. Bunları bilerek yapıyorsanız durum çok daha vahim. Bu insanın işlediği suçları biliyorsunuz Yavaş'ı suçlamak için ne yapacaksınız? Devam eden davalar var bu açıklamaları yapmak suç. Bu sahteci şahısı, işlediği 6 buçuk yıl suçtan, o çocuk istismarı dosyasından beraat ettirmeyi mi düşünüyorsunuz? Onun için mi sahip çıkıyorsunuz bu şahısa? Siyaset için bu kadar küçülmeye değer mi? Seçimi kaybetme paniği ile yapılanlar siyasete yakışmıyor."

NECMETTİN KESGİN'İN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Mansur Yavaş'ın yönelttiği suçlamalar üzerine Necmettin Kesgin'in avukatı Özgür Ilgaz da bir açıklama yaptı. Ilgaz, açıklamasında şu değerlendirmede bulundu:

"Mansur Yavaş'ın basın toplantısında müvekkilim Necmettin Kesgin ile ilgili yaptığı açıklamalar tamamen gerçeklerin çarpıtılmasından ibarettir. Mansur Yavaş ile karşılıklı olarak hukuki belgeler üzerinden kamuoyu huzurunda tartışmaya hazırım. Güç ve nüfuz baskısı altında yıllarca müvekkilim mağduriyet yaşamıştır. Basın toplantısında soru almayan Mansur Yavaş bakalım bizim soracağımız sorular karşısında cevap verebilecek mi?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN