Seçim yasakları 2019: Seçim yasağı ne zaman kalkıyor? 23 Haziran seçim yasakları nelerdir?

Seçim yasakları 2019: Seçim yasağı ne zaman kalkıyor? 23 Haziran seçim yasakları nelerdir?

Seçim yasakları 23 Haziran 2019 seçimleri için merak ediliyor. Seçim yasaklarının girmesiyle birlikte seçimlere dair siyasi birçok açıklama yapılamayacak. Adaylar, seçimler ile ilgili propaganda yapamayacak. Peki 23 Haziran seçim yasakları nelerdir? Seçim yasağı ne zaman kalkıyor? Tüm bu gelişmelere karar.com seçim 2019 sayfamızdan ulaşabilir, seçim yasakları ile ilgili tüm bilgilere erişebilirsiniz…

23 Haziran İstanbul İBB seçimlerinde uygulanan seçim yasaklarının ne zaman kalkacağı ve seçim yasaklarının neler olduğu kullanıcılar tarafından sorgulanıyor. Türkiye, 23 Haziran 2019’da İstanbul’da yapılacak Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine kitlenmiş durumda. Seçimlere başlamadan önce yani 22 Haziran Cumartesi günü başlayacak, ‘’23 Haziran seçim yasakları nelerdir ve 23 Haziran seçim yasağı ne zaman kalkıyor ya da bitiyor?’’ sorularına yanıt aranıyor. Siyasi partiler ve adaylar, bu tarih ve saatten itibaren seçim propagandası yapamayacak, seçmeni etkileyecek herhangi bir açıklamada bulunamayacak. Peki seçim yasakları 23 Haziran için neler? Seçim yasağı ne zaman kalkıyor? KARAR.COM tüm bu sorularınıza en doğru ve güvenilir bir şekilde yanıt veriyor…

23 HAZİRAN SEÇİM YASAKLARI NE ZAMAN KALKIYOR?

22 Haziran Perşembe günü akşam saat 18:00’den itibaren başlayan 23 Haziran 2019 seçim yasaklarının ne zaman kalkacağı merak konusu. RTÜK tarafından yapılan bilgilendirmede, 23 Haziran 2019 Pazar günü gerçekleşecek İstanbul İBB seçimleri ile ilgili net detaylar paylaşıldı. YSK, oy verme işleminin sona erip, ilk sonuçların gelmesinin ardından sandıkların belli bir bölümü açıldıktan sonra seçim yasaklarını kaldırabilir. 23 Haziran seçim yasakları kalkar kalkmaz, karar.com’dan duyurulacak.

23 HAZİRAN SEÇİM YASAKLARI NELER?

RTÜRK tarafından yapılan açıklamada, anketler, kamuoyu araştırmaları, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları kanalıyla mini referandum tarzında isimlerle herhangi bir siyasi parti veya adayın lehine ya da aleyhine olacak şekilde seçmenlerin oyunu olumlu ya da olumsuz etkileyebilecek bir biçimde yayın yapılmasının seçim yasakları doğrultusunda olduğu ve bu yasakların gece yarısından itibaren başlayacağı paylaşıldı. 22 Haziran Cumartesi saat 18.00'de seçim propagandalarının son ermesiyle, 22 Haziran Cumartesi saat 00.00’dan itibaren başlayıp oy verme günü olan 23 Haziran 2019 Pazar günü YSK tarafından açıklanacak saate dek devam edecek. Bu zaman içerisinde televizyon ve radyolarla her türlü yayın organlarınca seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, siyasi reklam, tahmin ve yorum yapılması, yayın yasağı içerisinde yer almaktadır. Öte yandan tekrarlanmasına karar verilen 23 Haziran İBB seçimlerinin sonuçlarına ilişkin yayınların, bütün medya hizmet sağlayıcılar tarafından YSK’nin belirlemiş olduğu seçim sonuçlarının yayınlanabileceği saatlere uygun olarak yapılması, seçim zamanının sağlıklı biçimde sürdürülmesi bakımından çok büyük önem taşıdığı vurgulandı.

SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI NELERDİR?

Düğünler seçim yasaklarına ve bildirilen kurallara uyulmak koşullarıyla saat 18.00'den sonra yapılacak.

Emniyet ve asayişi korumakla mükellef olanlardan başka hiç kimse 5 bin 237 sayılı TCK’nin 6. maddesinde bildirilen silahları kasaba, köy ve kentlerde taşıyamayacak.

Oy verme günü radyolar ve her türlü yayın organları tarafından saat 18.00'e dek seçim ve seçim neticeleriyle alakalı haber, tahmin ve yorum yasaklandı.

Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatlerinde sadece YSK tarafından seçim ile alakalı verilecek haber ve tebliğler duyurulacak.

Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak fakat YSK’nin gerek görmesi durumunda saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılabilecek.

Seçim günü saat 06.00'dan geçe yarısı 00.00'a dek alkollü içki satışı yasaklandı, içkili ve umumi mekânlarda ve yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasaklandı. Eğlence mekânları oy verme zamanında kapalı olacak. Eğlence yeri niteliği taşıyan lokanta ve restoranlarda sadece yemek verilebilecek.

19-06/22/secim-yasaklari-2019-secim-yasagi-ne-zaman-kalkiyor-23-haziran-secim-yasaklari-nelerdirjpgg.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN