3.5 milyon liralık gasp kurgu çıktı! 3 kişi tutuklandı

3.5 milyon liralık gasp kurgu çıktı! 3 kişi tutuklandı

Başakşehir’de 3,5 milyon liralık gasp ihbarının ardından yapılan soruşturmada olayın kurgu olduğu ortaya çıktı. Gaspı planladığı belirlenen sözde mağdur ile birlikte 3 kişi tutuklandı.

İstanbul Başakşehir’de, 3,5 milyon liralık gasp ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada olayın kurgu olduğu belirlendi. Sözde mağdurun da aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

3.5 MİLYON LİRANIN GASBEDİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ

İsa D. (27) isimli kişi, bir banka şubesinden çektiği 3 milyon 500 bin lirayı taşıdığı sırada sanayi sitesinde motosikletli ve silahlı bir kişi tarafından gasbedildiğini öne sürerek polise başvurdu. İhbarın ardından Başakşehir İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Yaklaşık 48 saat süren teknik ve saha çalışmalarında, söz konusu gaspı gerçekleştiren kişinin, çeşitli suçlardan 67 kaydı bulunan K.E. (23) olduğu tespit edildi. Şüpheli, Bursa’da bir otelde yakalanarak İstanbul’a getirildi.

K.E. ifadesinde, olay yerine bir araçla götürüldüğünü, kullandığı silahı ise Eyüpsultan’da bir mezarlıkta gömdüğünü söyledi. Yer gösterme sonrası polis ekipleri, markasız ve seri numarası olmayan silahı buldu.

Araç plakasından yola çıkan ekipler, aracın sahibinin M.A. (23) olduğunu belirleyerek Esenler’de yakaladı. M.A., ifadesinde olayın aslında bir gasp olmadığını ve planın, mağdur gibi görünen İsa D. tarafından organize edildiğini anlattı.

Bu gelişmeler üzerine gözaltına alınan İsa D., sanayi sitesindeki iş yerinde yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN