ABB bunu da yaptı! Otobüslerin önündeki demir aparat süs değilmiş: O yolcular artık rahatlıkla binebilecek

ABB bunu da yaptı! Otobüslerin önündeki demir aparat süs değilmiş: O yolcular artık rahatlıkla binebilecek

Otobüslerin önünde bulunan o demir aparatların ne işe yaradığı ortaya çıktı. Meğer oldukça önemli bir proje için kullanılıyormuş. O aparatlar sayesinde sürdürülebilir ulaşıma destek sağlanıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Otobüslerin önünde gördüğümüz ve ne olduğunu merak ettiğimiz o demir aparatların oldukça önemli bir görevi varmış. Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, resmi internet sayfasında yaptığı bir açıklamada EGO otobüslerinin önünde bulunan demir aparatların ne için yapıldığını açıkladı. Burada yer alan bilgilere göre otobüslerin önündeki o demir aparatlar sürdürülebilir ulaşıma destek sağlamak amacıyla kullanılıyor.

yeni-proje-2024-03-09t213931-784.jpg

480 EGO OTOBÜSÜNE TAKILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, SMART Ankara Projesi kapsamında çevreci, sürdürülebilir ulaşımı destelemek ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için 480 adet EGO otobüsüne bisiklet taşıma aparatı monte etti. Otobüslerin önünde bulunan demir aparatların bisiklet taşımak amacıyla takıldığı öğrenildi. Öte yandan Bisikletli yolcuların diğer ulaşım araçları ile entegrasyonunu sağlamak amacıyla saha operasyonlarında kullanmak üzere 2 adet panelvan araç alınırken 34 adet metro istasyonuna da 1290 metre bisiklet rampası montajı yapıldı.

yeni-proje-2024-03-09t213948-334.jpg

BİSİKLETLİ YOLCULAR BAŞKENTTE RAHAT EDECEK

Başkentin birçok noktasını mavi bisiklet yollarıyla buluşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi şimdi de bisiklet ile seyahat etmek isteyen vatandaşlara toplu ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak bisiklet taşıma aparatlarını solo MAN CNG marka EGO otobüslerine monte etti. Çift bisiklet taşıma kapasitesine sahip aparatlar, EGO Otobüs Bölge Müdürlüklerinin depolama merkezlerinde otobüslerin şasilerine tek tek takıldı.

yeni-proje-2024-03-09t214006-257.jpg

Smart Ankara kapsamında bir projenin daha tamamlanarak hayata geçirildiğini belirten EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, yürütülen çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“EGO Genel Müdürlüğü olarak Ankara’da sürdürülebilir ulaşımın mümkün kılınarak uzun vadeli bir vizyon ve stratejiye dayanan bir ulaşım planının oluşturulabilmesi ve şehrin diğer ulaşım modlarına da entegrasyonunu sağlayabilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Smart Ankara için Ekipman Temini Projesi 15.08.2022 tarihine başlatılmış olup sözleşme kapsamında 480 adet otobüse bisiklet taşıma aparatı imalatı ve montajının yapılması yer alıyor. Bu kapsamda filomuzda bulunan 480 adet otobüsümüzün ön kısmına çift taşıyıcılı bisiklet taşıma aparatı montajı yaparak vatandaşımızın kullanımına sunduk. Şahsi bisikletleriyle yolculuk yapmak isteyen vatandaşlarımız kullanım talimatı doğrultusunda bisikletini aparata yerleştirdikten sonra yolculuğuna devam edebilecek.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN