Afyonkarahisar’da hayvan katliamı: Zehirli yiyecekler verdiler

Afyonkarahisar’da hayvan katliamı: Zehirli yiyecekler verdiler

Afyonkarahisar'ın Akkonak köyünde, farklı noktalara kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bırakıldığı öne sürülen ve zehirli olduğu düşünülen yiyeceklerden dolayı 1'i gebe 5 köpek, 6 kedi ile 1 tavuk öldü.

Ülkenin birçok yerinde hayvanlar öldürülüyor, şiddete ve tecavüze maruz kalıyor. Adli para cezası alarak ya da kimi zaman cezasızlıkla sonuçlanan olayların ardından korkunç bir vaka da Afyonkarahisar'da ortaya çıktı.

Çay ilçesine bağlı Akkoyun köyünde İskender Öztürk, beslemek için yanına gittiği köpeğini hareketsiz yatarken buldu. Öztürk, daha sonra okul bahçesinde 6 kedi ve 1 tavuk, santral çevresinde de 4 köpeğin hareketsiz yattığını fark etti. İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bölgeye gelen ekipler yaptıkları incelemelerin ardından hayvanların çöp konteynırlarının kenarlarına bırakılan et ve çeşitli zehir yiyecekler ile öldürüldükleri tespit edildi.

KÖPEK 10 GÜN SONRA DOĞUM YAPACAKMIŞ

Sokak hayvanlarının yanında kendi köpeğinin de öldürüldüğünü anlatan İskender Öztürk şu sözleri kaydetti:

"Sabah kalktığımda 10 gün sonra doğum yapacak köpeğimin cansız bedenini buldum. Markete giderken okulun bahçesinde 6 kedi ve 1 tavuk öldüğünü gördüm. Marketin yanında 2, santralin yanında da 2 köpeğin öldüğünü gördüm. Yetkililerden yardım istedim. Tavuk çöpten yiyecek alıyordu. Anında zehir aldı, öldü. Köyün 5 bölgesinde çöp konteyneri yakınında zehir bırakılarak hayvanlar can çekişerek vahşice katledilmiş."

Öte yandan daha önce yine Çay'a bağlı Çayırpınar köyünde, 30 köpek ile belediyeye ait hayvan besleme yerinde 2 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü belirtildi.

Olay sonrası Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hayvanların nasıl zehirlendiklerinin belirlenmesi için çeşitli numuneler alırken, olayla ilgili başlatılan inceleme ise sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN