Akbelen Ormanı için bilirkişi incelemesi yapılacak

Akbelen Ormanı için bilirkişi incelemesi yapılacak

Akbelen Ormanı'nda ağaç kesimine neden olan termik santrale ilişkin Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği’nin Muğla 1. İdare Mahkemesi’nde açtığı davada ara karar çıktı. 30 Temmuz 2021 tarihinde bölgede bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verildi. Bilirkişiler maden için ağaçların kesilmesinin mi, yoksa ağaçların korunmasının mı kamu için daha yararlı olduğunu inceleyecek.

Muğla Milas'ta İkizköy sınırlarındaki Akbelen Ormanları’nda termik santraller için kömür ocağı açılmak üzere başlanan ağaç kesimine köylüler isyan ederek ormanlık alanda nöbet tutmaya başlamışlardı. Köylüler ağaçların kesilmemesi için ağlayarak yardım istemişti. Konuya ilişkin bir gelişme yaşandığı öğrenildi.

MAHKEMEDEN BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ KARARI

Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği’nin Muğla 1. İdare Mahkemesi’nde açtığı davada ara karar çıktı. Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi adına maden açık işletme izni verilmesine ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü’nün karanının yürütmesinin durdurulması istemiyle açılan davada mahkeme, 30 Temmuz 2021 tarihinde bölgede bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi.

Mahkeme ara kararında şu ifadelere yer verildi:

“Tarafların iddia ve savunmaları ışığında, maden işletme izni verilen sahanın yakın mesafesinde madencilik faaliyeti sebebiyle olumsuz etkilenecek olan orman alanının bulunup bulunmadığı, ekonomik ve sosyal risklerinin, çevresel etkilerinin neler olduğu, ormanlık alana denk gelen kısmın yürütülen madencilik faaliyeti için zorunlu olup olmadığı, ormanlık sahada talep konusu alanlara izin verilmesindeki kamu yararı ile ormanın muhafazasındaki kamu yararının karşılaştırılarak hangisinde kamu yararının daha fazla olduğu ve madencilik faaliyetinin izne konu sahanın orman alanına denk gelen kısmı dışında yapılmasının mümkün olup olmadığına ilişkin zaruret hâlinin bulunup bulunmadığı hususlarının araştırılması ve hazırlanacak dört (4) nüsha raporun ve CD'nin (45) gün içerisinde Mahkememize sunulması rica olunur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN