Akşener: Kelimeler muhteşem; ama yaşanan korkunç…

Akşener: Kelimeler muhteşem; ama yaşanan korkunç…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya'nın Demre ilçesindeki domates üreticisi kadınları ziyaret etti. Çalışma şartlarını anlatan kadın üreticiler Akşener'e, '' Çiftçinin durumu çok zor '' dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'yla birlikte Antalya'nın Demre ilçesindeki domates üreticisi kadınları ziyaret etti. Ziyaret sırasında kadın işçiler geçinemediklerini, iş verenlerinin ise kazanamadığına değindi. Yıl içerisinde art arda gelen zamlarla geçim derdine düşen üretici kadınlardan biri, “Yetmiyor, iki tane çocuğum var biri asker biri okuyor yetmiyor. 250 TL yevmiye alıyoruz. Bu 250 TL yevmiye en ucuz çamaşır deterjanına yetiyor. Bir torbayı doldurmuyor ve en basiti klimam yok, ahım şahım bir şeyim yok. Sadece makine, buzdolabı, televizyon ve yaktığım bir de ışık. 290 TL elektrik faturası ödedim bu ay” diyerek çaresizliklerini anlattı.

Bir diğer kadın üretici ise kazanamadığı konusundaki mağduriyetini şu sözlerle dile getirdi:

"Geçen yıl üç defa yevmiyelere zam yaptık ama insanlara verdiğimiz yevmiye parasıyla markete gidemiyorlar. Normalde sezonda bir defa başta belirlenirdi yevmiyeler. Sonuna kadar öyle giderdi. Ben kazanamıyorum, insanlar aldıkları parayla geçinemiyor. Çiftçinin durumu çok zor. Çalıştıran için de çalışan için de.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN