Amasra'daki maden faciası: 24 şüphelinin adli işlemleri devam ediyor

Amasra'daki maden faciası: 24 şüphelinin adli işlemleri devam ediyor

Bartın'da 41 maden işçisinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüphelinin Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Gözaltına alınan şüpheliler arasında üst düzey yöneticiler de bulunuyor.

Bartın’da TTK Amasra Müessesesine ait maden ocağında eksi 300 kotunda meydana gelen ve 41 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili soruşturma devam ediyor. Amasra’da meydana gelen faciayla ilgili Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma çerçevesinde 6 Cumhuriyet Savcısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı 6 İş Müfettişi ve 7 kişilik bilirkişi heyetinin görevlendirildiği soruşturmada şehit madenci yakınları, kazadan yaralı kurtulan madenciler ve farklı vardiyalarda çalışan çok sayıda madencinin ifadelerine başvuruldu.

24 KİŞİNİN İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada aralarında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir’in de yer aldığı 25 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verilirken, 27 Ekim Perşembe günü gözaltına alınan 24 şüphelinin Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.

ÜST YÖNETİCİLER DE BULUNUYOR

Gözaltına alınan şüpheliler arasında ise TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, müessese müdür yardımcıları, işletme müdürü, şube müdürleri ve vekilleri, işletme başmühendisi, elektrik, maden, makine, emniyet, jeoloji, elektro mekanik mühendisleri, emniyet, sondaj, hazırlık, elektrik ve kartiye şefleri bulunuyor. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Amasra Adliyesine sevk edilmeleri bekleniyor.

Öte yandan, kazanın yaşandığı maden ocağındaki yangın devam ederken yangının kontrol altına alınıp söndürülmesi için başlatılan çalışmalarda 3. baraj inşa edildi. Eksi 100 kotuna kurulan barajın yapımında taş tozu torbaları kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN