Ankara'nın gizli cenneti meğer yerin altındaymış! Görenleri hayran bırakan tam 1 milyon yıllık hazine: Herkes akın akın koşuyor

Ankara'nın gizli cenneti meğer yerin altındaymış! Görenleri hayran bırakan tam 1 milyon yıllık hazine: Herkes akın akın koşuyor

Ankara Gölbaşı'nda bulunan, ortalama 30 yıl öncesinde çevre yolu inşası için işletilen taş ocağındaki çalışmalar esnasında keşfedilen gizemli mağaradaki restorasyon çalışmaları sona erdi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından ziyaretçilere açılan mağarada büyük yoğunluk yaşanıyor.

Geçtiğimiz hafta ziyaretçilerini kabul etmeye başlayan Tulumtaş Mağarası'nı görmek isteyenler, adeta kapıda kuyruk oluşturdu. Doğal yapısıyla dikkat çeken mağara, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Gölbaşı Belediyesi tarafından başlatılan servis hizmetiyle mağaraya gidişler de kolaylaşıyor. Servisler; Pazartesi ve Cumartesi günleri TOKİ saat kulesi önünden, Pazar hariç diğer günler ise Gölbaşı Halk Kütüphanesi önünden saat 10:30 ile 14:30 arasında kalkıyor.

haber-7-ic2.jpg

Hafta içi ücretsiz olan mağaranın Cumartesi günleri için belirlenen giriş ücreti ise yetişkinlerde 30, öğrencilerde 15 TL. Aynı zamanda gazi ve şehit yakınları ile 0-6 yaş grubu çocuklara da tüm hafta boyunca ücretsiz ziyaret hakkı tanınıyor.

İncek, Hacılar ve Tulumtaş köylerinin ortasında, Kayatak güzergahında yer alan mağara, yatay bir yapıya sahip olan kollarıyla ortalama 265 m. gezilecek alana sahip. Tulumtaş Mağarası, 467 metrekare yapılık alanında kafe, hediyelik eşya, sinevizyon, bilet gişesi, mescit ve tuvalet gibi alanlarıyla hizmet veriyor. 45 kişiyi alan sinevizyon odası da olan mağarayı gezmeye başlamadan önce ziyaretçilere genel bilgilendirme yapılıyor.

haber-7-ic1.jpg

OLUŞUMU 1 MİLYON YILA DAYANIYOR

Tam 1 milyon yıl önce oluşan mağaranın içerisinde sarkıt, dikit ve sütunlar bulunuyor. 1992 yılında yapılan yol çalışması esnasında ortaya çıkan mağarayı turizme kazandırmak için yapılan çalışmalar hala sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN