Antakya şarkılarını söylemeye devam ediyor

Antakya şarkılarını söylemeye devam ediyor

Hatay Akademi Orkestrası, Nilüfer Çoksesli Koro ve Nilüfer Oda Orkestrası eşliğinde Nilüfer’de konser verecek. Dayanışmaya katkıda bulanacak olan konser, 4 Nisan Salı günü Nâzım Hikmet Kültürevi’nde yapılacak.

coksesl-koro-2.jpg

Kahramanmaraş merkezli depremden en fazla etkilenen illerden biri olan Hatay’a desteklerini sürdüren Nilüfer Belediyesi, sanat alanında da dayanışmaya ortak oluyor. Hatay Akademi Orkestrası, Nilüfer Çoksesli Koro ve Nilüfer Oda Orkestrası ile birlikte Nâzım Hikmet Kültürevi’nde konser verecek.

oda-orkestrasi-3.jpg

2019 yılında Şef Ali Uğur’un öncülüğünde, çoğunluğu Hatay’da bulunan müzik öğretmenleri ve profesyonel müzisyenlerin katılımıyla kurulan Hatay Akademi Orkestrası deprem felaketinde büyük yıkım yaşadı.

hatay-orkestra-3.jpg

Hatay Akademi Orkestrası üyeleri, sanatın iyileştirici gücüne olan inançla, Bertolt Brecht’in “Karanlık zamanlarda şarkı da söylenecek mi? Elbette, şarkı da söylenecek, karanlık zamanları anlatan” sözlerini de ilke edinerek sanat için dayanışma çağrısında bulundu. Bu çağrıya yanıt veren Nilüfer Belediyesi, orkestrayı Nilüfer’de ağırlayacak.

hatay-orkestra-2.jpg

Konser 4 Nisan Salı günü Nâzım Hikmet Kültürevi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Konserde şef Ali Uğur yönetimindeki Hatay Akademi Orkestrası ile şef Zeynep Göknur Yıldız yönetimindeki Nilüfer Çoksesli Koro ve şef Deniz Tan yönetimindeki Nilüfer Oda Orkestrası birlikte sahneye çıkarak Hatay’ın kadim kültürlerden beslenen müzikal mirasını Bursalılarla buluşturacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN