Araba fiyatına satılan tespihlere büyük ilgi: Fiyatlar 180 bin liraya kadar çıkıyor

Araba fiyatına satılan tespihlere büyük ilgi: Fiyatlar 180 bin liraya kadar çıkıyor

Kahramanmaraş'ta bir kehribar tespih dükkanında, el emeğiyle işlenen ve değerli taşlarla süslenen tespihler büyük ilgi görüyor. Dulkadiroğlu ilçesinde faaliyet gösteren dükkan sahibi Derviş Candemir, müşterilere sunduğu ürünlerin fiyatlarının 250 TL'den başlayarak 180 bin TL'ye kadar çıktığını belirtti.

Kahramanmaraş'ta bir kehribar tespih dükkanında satılan ve değerli taşlarla işlenen el emeği göz nuru tespihler, hem görüntüleriyle hem de fiyatlarıyla ilgi uyandırıyor. 35 yaşındaki Derviş Candemir, Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Sarayaltı İsa Dıvanlı Mahallesi'nde 9 yıldır tespih işletmesi yapıyor. Candemir, tesbihlerin belirli aşamalardan geçtikten sonra müşterilere sunulduğunu belirtti. Dükkanında 250 TL ile 180 bin TL arasında değişen fiyatlarla ürünler bulunduğunu ifade etti.

3.jpg

Candemir, maddi değeri ölçülemeyecek kadar yüksek tesbihlerin olduğunu söyledi. 165 bin TL'ye kadar ulaşan Osmanlı sıkma adı verilen tespihlerin yanı sıra koleksiyonlarda kullanılan tespihlerin fiyatlarının 115 bin TL civarında olduğunu belirtti. Ayrıca, burada maddi değeri ölçülemeyen çok yüksek değerde tespihlerin bulunduğunu vurguladı.

2-008.jpg

Candemir, tahmini olarak 1 milyon TL'ye ulaşabilen tespihlerin olduğunu ve bu tespihlerin günümüzde büyük bir maddi değere sahip olduğunu belirtti. Araba fiyatlarına benzeterek, markasına göre değişen fiyatlar olduğunu söyledi. En düşük fiyatlı tespihin 250 TL olduğunu ve en yüksek fiyatın 170-180 bin TL arasında olduğunu ifade etti. Candemir, bu mesleği çocuklarına ve gençlere devretmekten mutluluk duyacaklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN