Ardeşen'de çay üreticilerine provokasyon girişimi

Rize’nin Ardeşen ilçesinde siyasi partiler tarafından organize edilen protesto eylemi, provoke edilmek istendi. Alandan uzaklaştırılan şahıs etkinliğin bitiminde yeniden ortaya çıktı ve mağduriyetlerini açıklamaya çalışan Seçkin Hacıosmanoğlu isimli çay üreticisine saldırmak istedi. Ancak, polisin zamanında müdahalesi ile saldırı girişimi engellendi.

ÇAYKUR tarafından açıklanan günlük dönüm başına 17 kilogram çay alımı kotasına üreticilerin tepkileri sürüyor. Rize Ardeşen İlçe Kaymakamlığı yakınındaki eylem, saat 13:30’da başladı. AK Parti ve MHP dışındaki parti yöneticilerinin de katıldığı protestoda güvenlik güçlerinin sıkı önlem almaları dikkat çekti. CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, İYİ Parti Ardeşen İlçe Başkanı Zeki Demiroğlu, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Orhan Çağatay, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hamza Eksilmez, çay üreticileri adına Kadir Kaptan söz alarak çay üreticilerinin yaşadığı mağduriyetler dile getirildi.

ÇAYKUR'un çay alımı kotasının protesto eyleminde konuşan siyasilerin açıklamaları şöyleydi:

“KONUŞMAMAYLA PROTESTO EDİYORUM”

Yeniden Refah Partisi Ardeşen İlçe Başkanı Orhan Çağatay, "Bugün çay toplamaya gitmedim. Buraya geldim. Programdan sonra nasip olursa, köye çıkıp 48 kilogram çay toplayacağım. 49 kilogram değil. Ben bunu konuşmayla değil de konuşmamayla protesto ediyorum. Yetkililere böyle bir mesaj veriyorum" diye konuştu.

k1.jpg

“ENFLASYON ZAMMI BİLE YAPILSAYDI BUGÜN KİLOSU 7-8 TL OLACAKTI”

CHP Ardeşen İlçe Başkanı Faruk Uçan’ın ardından, söz alan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz'de üreticiye verilen sözlerin tutulmadığına dikkat çekti. Deniz şöyle konuştu:

"Bugün buradayız. Yarın başka bir yerde, yarın başka yerde. Karadeniz bölgesinde çay tarımının yapıldığı her yerde çay üreticileri meydanlara çıkıyor. Peki neden çıkıyorlar? Sorun belli. Açıklanan fiyatların altında, özel sektör 2.700'den, 2.800'den çay alımı yapıyor. Kota kontenjan uygulanıyor. Vatandaş ürününü satamıyor. Bundan 20 yıl önce simit çay hesabı yaparlarken, aynı zamanda bir şey daha söylemişlerdi. Hatırlayalım, ne demişlerdi? Allah'ın verdiği çaya kota mı? olur denmişti. Peki aradan 20 yıl geçti. Bu kota kontenjan uygulaması ortadan kalktı mı? Çay üreticisi mağdur edilmeyecek denmişti. Peki mağdur edilmeye devam etmiyor mu? Hepimiz, her sene biraz daha yoksullaşıyoruz. 1978 yılından bu yana çaya sadece enflasyon oranında zam yapılmış olsaydı. Çayın fiyatı 7-8 lira arasında olacaktı. Sadece 10 ton çay veren üreticinin 1978 yılından bu yana zararı tam 400 bin TL"

k.jpg

ÇAY ÜRETİCİSİNE SALDIRI GİRİŞİMİ

Çay üreticilerinden Seçkin Hacıosmanoğlu yaşadığı mağduriyeti anlatırken, provokatör şahıs yine ortaya çıktı. Hacıosmanoğlu'na saldırmak isteyen şahıs polislerin zamanında müdahalesi ile uzaklaştırıldı.

Çay üreticileri, ÇAYKUR'un mali yapısının halka tamamen şeffaf olarak açıklanması gerektiğini söyledi.

Ardeşen'de bir araya gelen çay üreticileri "Emeğimize ve ekmeğimize sahip çıkıyoruz" "Geleceğimize sahip çıkıyoruz" pankartları altında tulum çalıp türkü söylediler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN